Tetszett a cikk?

Kulcsár Attila állandó belépővel rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), emiatt a kancelláriát vezető miniszter szombaton vizsgálatot rendelt el. A belépőt kiadó volt humánpolitikai helyettes államtitkár azzal indokolta az igazolvány kiállítását, hogy Kulcsár Attila számos alkalommal képviselte a pénzintézetet hivatalosan. A Fidesz szerint a K and H Bank brókercégének botránya mára elérte a kormányt is.

Kiss Péter kancelláriaminiszter utasította a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárát, hogy vizsgálja felül az elmúlt években kiadott hivatali belépőket, illetve azok kiadásának. A belépőt kiadó Kodela László közölte: Kulcsár Attila nem brókerként jutott az igazolványhoz, azt a bank ügyvezetőjeként, hivatalos minőségben kérte. A belépőt 2002 júliusában kapta meg. "Kulcsár Attila, mint az ország második legnagyobb bankjának önkormányzati finanszírozással, EU-projektekkel és közkapcsolatokkal foglalkozó üzletágának ügyvezető igazgatója, az elmúlt években hivatalos minőségben képviselte bankját több olyan tárgyaláson, amelyen az állam különböző intézményeinek képviselői is részt vettek" - mondta a volt helyettes államtitkár.
A Fidesz szerint a K and H brókercégének botránya mára elérte a kormányt azzal, hogy kiderült, Kulcsár Attilának állandó belépője volt a Miniszterelnöki Hivatalba – reagált a hírre Demeter Ervin, aki közölte: a kormánynak válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila a MeH-ben, valamint arra is, milyen megbízást kapott, amely miatt szükség volt arra, hogy állandó belépőt adjanak ki a számára.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a belépők kiadásának nem feltétele a MeH-hel kötött bármilyen jogviszony, ahhoz elég egy adatlap kitöltése és a belépők kiadására jogosult vezető aláírása. "Kulcsár Attilát a belépőn kívül semmi nem köti a Miniszterelnöki Hivatalhoz" - hangsúlyozta Gál J. Zoltán. Demeter Ervin pártja nevében mindazonáltal felszólította a kormány tagjait, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen kapcsolatban állnak a Kereskedelmi és Hitelbankkal.
A milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila volt bróker jelenleg Bécsben, kiadatási fogva tartásban van. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága

Elmarasztalta Magyarországot a menekülők éheztetése és fogva tartása miatt az Emberi Jogok Európai Bírósága

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség