Kulcsár Attila állandó belépővel rendelkezett a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), emiatt a kancelláriát vezető miniszter szombaton vizsgálatot rendelt el. A belépőt kiadó volt humánpolitikai helyettes államtitkár azzal indokolta az igazolvány kiállítását, hogy Kulcsár Attila számos alkalommal képviselte a pénzintézetet hivatalosan. A Fidesz szerint a K and H Bank brókercégének botránya mára elérte a kormányt is.

Kiss Péter kancelláriaminiszter utasította a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkárát, hogy vizsgálja felül az elmúlt években kiadott hivatali belépőket, illetve azok kiadásának. A belépőt kiadó Kodela László közölte: Kulcsár Attila nem brókerként jutott az igazolványhoz, azt a bank ügyvezetőjeként, hivatalos minőségben kérte. A belépőt 2002 júliusában kapta meg. "Kulcsár Attila, mint az ország második legnagyobb bankjának önkormányzati finanszírozással, EU-projektekkel és közkapcsolatokkal foglalkozó üzletágának ügyvezető igazgatója, az elmúlt években hivatalos minőségben képviselte bankját több olyan tárgyaláson, amelyen az állam különböző intézményeinek képviselői is részt vettek" - mondta a volt helyettes államtitkár.
A Fidesz szerint a K and H brókercégének botránya mára elérte a kormányt azzal, hogy kiderült, Kulcsár Attilának állandó belépője volt a Miniszterelnöki Hivatalba – reagált a hírre Demeter Ervin, aki közölte: a kormánynak válaszolnia kell arra, mikor, kikkel és miről tárgyalt Kulcsár Attila a MeH-ben, valamint arra is, milyen megbízást kapott, amely miatt szükség volt arra, hogy állandó belépőt adjanak ki a számára.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint a belépők kiadásának nem feltétele a MeH-hel kötött bármilyen jogviszony, ahhoz elég egy adatlap kitöltése és a belépők kiadására jogosult vezető aláírása. "Kulcsár Attilát a belépőn kívül semmi nem köti a Miniszterelnöki Hivatalhoz" - hangsúlyozta Gál J. Zoltán. Demeter Ervin pártja nevében mindazonáltal felszólította a kormány tagjait, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen kapcsolatban állnak a Kereskedelmi és Hitelbankkal.
A milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila volt bróker jelenleg Bécsben, kiadatási fogva tartásban van. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

Francia miniszter: a zavargások katasztrofálisan hatnak a gazdaságra

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Karácsonyi dalt írtak a Brexitről – videó

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Ebben az iskolában egy öleléssel kezdődnek az órák

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben