Tetszett a cikk?

Kulcsár Attila, a milliárdos sikkasztással vádolt bróker többeket figyelmeztetett a K and H Equitiesnél zajló vizsgálat megkezdése idején: vigyék át a pénzüket más brókercéghez - közölte ügyfelei beszámolója alapján Magyar György ügyvéd vasárnap.

Több ügyfél, aki megfogadta a most milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker tanácsát, a másik banktól tudta meg, hogy Pannonplast-részvénye van – mondta az ügyvéd, aki öt kárvallott képviseletét látja el. Magyar György tájékoztatása szerint ügyfelei furcsának találták, hogy Kulcsár Attila értesítette őket.
Nem értették, hogyan lett részvényük, amikor ők nem is akartak értékpapírt, tehát nem a saját akaratuk szerint mozgatták a pénzüket; s emellett némi árfolyam- és átváltási veszteséget is elszenvedtek. „Tudták, hogy ez egy üzleti vállalkozás: a felek úgy egyeztek meg, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk, de most szeretnék, ha csak Kulcsár Attilának kellene sírnia" – fogalmazott.
Magyar György tájékoztatása szerint az öt ügyfele közül néhány azért kereste meg őt, mert megijedt a bizonytalanságtól, és a bankban kiderült számára, hogy nem annyi a pénz a számláján, mint amennyiről tudott: „Felvetődött a kérdés bennük: társtettessé váltak-e maguk is, felelősségre lehet-e bármi miatt vonni őket?" Magyar György az ügyvédi titoktartásra hivatkozva „az ügy jelen állásában" nem kívánt további részletekről nyilatkozni. Kulcsár Attila, a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókere ellen július 7-én rendelt el nyomozást a rendőrség, a Pannonplast-részvények adásvételének kivizsgálására pedig július 18-án utasította az ügyészség a nyomozó hatóságot.
Hétfőn a K and H bank bejelentette, hogy a K and H Equities magyar és nemzetközi tulajdonosai továbbra is elkötelezettek brókercég mellett, s a bankcsoport e tevékenységét a jövőben is fenn akarják tartani. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Megduplázódott a rendkívüli szünetet elrendelő iskolák száma két hét alatt

Megduplázódott a rendkívüli szünetet elrendelő iskolák száma két hét alatt