Kulcsár Attila, a milliárdos sikkasztással vádolt bróker többeket figyelmeztetett a K and H Equitiesnél zajló vizsgálat megkezdése idején: vigyék át a pénzüket más brókercéghez - közölte ügyfelei beszámolója alapján Magyar György ügyvéd vasárnap.

Több ügyfél, aki megfogadta a most milliárdos sikkasztással gyanúsított bróker tanácsát, a másik banktól tudta meg, hogy Pannonplast-részvénye van – mondta az ügyvéd, aki öt kárvallott képviseletét látja el. Magyar György tájékoztatása szerint ügyfelei furcsának találták, hogy Kulcsár Attila értesítette őket.
Nem értették, hogyan lett részvényük, amikor ők nem is akartak értékpapírt, tehát nem a saját akaratuk szerint mozgatták a pénzüket; s emellett némi árfolyam- és átváltási veszteséget is elszenvedtek. „Tudták, hogy ez egy üzleti vállalkozás: a felek úgy egyeztek meg, hogy együtt sírunk, együtt nevetünk, de most szeretnék, ha csak Kulcsár Attilának kellene sírnia" – fogalmazott.
Magyar György tájékoztatása szerint az öt ügyfele közül néhány azért kereste meg őt, mert megijedt a bizonytalanságtól, és a bankban kiderült számára, hogy nem annyi a pénz a számláján, mint amennyiről tudott: „Felvetődött a kérdés bennük: társtettessé váltak-e maguk is, felelősségre lehet-e bármi miatt vonni őket?" Magyar György az ügyvédi titoktartásra hivatkozva „az ügy jelen állásában" nem kívánt további részletekről nyilatkozni. Kulcsár Attila, a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókere ellen július 7-én rendelt el nyomozást a rendőrség, a Pannonplast-részvények adásvételének kivizsgálására pedig július 18-án utasította az ügyészség a nyomozó hatóságot.
Hétfőn a K and H bank bejelentette, hogy a K and H Equities magyar és nemzetközi tulajdonosai továbbra is elkötelezettek brókercég mellett, s a bankcsoport e tevékenységét a jövőben is fenn akarják tartani. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Nagy siker a két Vajda kiállítás

Toplista: ezek az autók produkálják a legkevesebb motorhibát

Toplista: ezek az autók produkálják a legkevesebb motorhibát

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést – 20 centinél több hó eshet

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után