Tetszett a cikk?

A tűzijáték következtében több helyen kigyulladt a Gellért-hegy, a besült petárdák miatt felrobbant egy vetőcső és kigyulladt egy uszály a Dunán a Parlament előtt. A balesetekben senki sem sérült meg.

A főváros I. kerületében az Orom utcánál a domb oldalában elhelyezett teherautó pótkocsin besült egy vetőcső, aminek következtében felrobbant a pótkocsin lévő petárdák nagy része. A tüzet eloltották, mondta szerdán Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője. Jelenleg a tűzszerészeket várják, hogy megvizsgálják a pótkocsin maradt sértetlen eszközöket. A szóvivő elmondta azt is, hogy eddig személyi sérülésről nem tudnak, az embereket a pótkocsitól sikerült elterelni.
Szintén petárda-besülés miatt kigyulladt egy uszály a Dunán, és a tűz miatt kontrollálhatatlanná vált a petárdák kilövése. A hajóról sikerült eloltani a tüzet. Az uszályt - amelyről két személyt mentettek ki - a város szélére vontatják. Több helyen kigyulladt a Gellért-hegy a tűzijáték következtében. "Hiába locsolták a Gellért-hegyet, a száraz aljnövényzet és az erdő egy része lángra kapott" – közölte Molnár Péter.
A látványos, több mint 40 ezer lövésből álló, korábban nem látott elemeket felvonultató fényparádé költségvetése meghaladta a 123 millió forintot. A tűzijáték után éjjel 11 órától hajnalig mintegy 700 köbméter hulladékot, szemetet takarítottak el. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Szabadlábra helyezték a Barcelona volt elnökét

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook

Magyarországon is elindítja külső tényellenőrző programját a Facebook