Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön azt a 20 éves nagykátai fiatalembert, akinek hétfőn felrobbant a hátizsákja a 6-os villamoson, a Nyugati pályaudvar előtt. Az előzetes letartóztatást azért indítványozta a VI-VII. kerületi ügyészség, mert feltételezhető volt, hogy a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt a fiatalember kivonná magát az eljárás alól.

Sándor Zsuzsa, a PKKB szóvivője elmondta: a bíróság döntése értelmében a gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén "robbanóanyaggal való visszaélés bűntette, valamint gondatlan közveszély-okozás vétsége megállapítására alkalmas". A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye, ezért a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást, amit a gyanúsított tudomásul vett.
Nyilasi Gyula, a Fővárosi Főügyészség nyomozás-felügyeleti osztályának vezetője szerint az ilyen nagy mennyiségű robbanóanyaggal való visszaélés bűntette 2-8 évig, a közveszély-okozás vétsége három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ha a bíróság mindkét cselekményben bűnösnek ítéli a fiatalembert, halmazatban fogja a büntetést kiszabni. Emlékeztetett rá: a gyanúsított a robbanás után megkísérelt a helyszínről elmenekülni, de ebben sérülése megakadályozta.
A házilag készített, aceton alapú elegy hétfő délután egy 6-os villamos első kocsijában, a Nyugati pályaudvar előtt robbant fel. A detonáció következtében két ember súlyosan, hat pedig könnyebben megsérült. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

Magyarországon terjeszkedik a kínai Chevron Auto, a kormány milliárdokkal támogatja őket

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon