Tetszett a cikk?

Az atípusos tüdőgyulladás (SARS) tüneteit állapították meg egy kínai férfi esetében - jelentette be hétfőn a szingapúri egészségügyi minisztérium. Az Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) órákkal korábban figyelmeztetett a betegség újjáéledésére.

Az első vizsgálatok azt mutatták, hogy a beteg SARS-vírussal fertőződött meg, de további vizsgálatok elvégzése szükséges - közölte a minisztérium szóvivője. A férfit megfigyelésre felvették a szingapúri állami kórházba, és elkülönítették a többi betegtől.
A Kína déli részéről kiinduló járvány utazók révén a világ harminc országában okozott megbetegedéseket. 8500-an fertőződtek meg, közülük több mint 800-an életüket vesztették. Szingapúrban, ahol a járványt kivédendő szigorú egészségügyi ellenőrzést vezettek be, 33 halálos áldozata volt az atípusos tüdőgyulladásnak. Az Egészségügyi Világszervezet idén július 5-én bejelentette: a járványt leküzdötték.
A szervezet vezetője órákkal az újabb feltételezett megbetegedés nyilvánosságra kerülése előtt a SARS újbóli felbukkanására figyelmeztetett és arra hívta fel a világ országait: fokozzák az egészségügyi ellenőrzést. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok

Mérnökök: Elszomorítók az idei felvételi adatok

Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni, és mit tehetünk ellene?

Miért nem tudunk idegen helyen jól aludni, és mit tehetünk ellene?

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája

Itt a raktárkoncertes zenekarok listája