Tetszett a cikk?

Várhatóan nem épül börtön Tiszaújvárosban, miután a vasárnap megtartott helyi népszavazáson a többség nemmel voksolt a börtönépítésre. Ugyanakkor az önkormányzat dönt véglegesen a kérdésről.

A több mint 14 ezer választásra jogosult polgár több mint 30 százaléka járult az urnákhoz, s a szavazók mintegy 80 százaléka nemmel voksolt. Miután a referendumon a részvételi arány nem érte el az 50 százalékot, az önkormányzat dönt véglegesen a népszavazásra feltett kérdésről. Egyébként, amennyiben a település lakóinak többsége igent mond, az sem jelentette volna automatikusan azt, hogy Tiszaújvárosban épülhet fel az új börtön, az Igazságügyi Minisztérium ugyanis még nem határozott véglegesen a helyszínről. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

Jutalmat kap, aki leleplezi a hódmezővásárhelyi strandba ürítő fantomot

6200 forintot raboltak ököllel

6200 forintot raboltak ököllel

Bejrúti robbanás: emelkedett a halottak száma, kritikus helyzetben a kórházak

Bejrúti robbanás: emelkedett a halottak száma, kritikus helyzetben a kórházak