Tetszett a cikk?

Idén is nőtt a hazai népesség csökkenésének üteme, derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A születések száma 1 százalékkal csökkent, a halálozásoké pedig 4,4 százalékkal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az idén júliusban több gyermek született és kevesebben haltak meg, mint egy évvel ezelőtt, a népességcsökkenés mértéke azonban az első hét hónapban még mindig meghaladta a tavalyi év azonos időszakában mértet, hozta nyilvánosságra hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az idén az első félévben a népességfogyás mértéke 22 százalékkal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.
A népesség száma július végén 10 millió 121 ezer volt. Az első hét hónapban ezer lakosra 4,2 házasságkötés jutott, több mint 55 ezer gyermek született és csaknem 81 ezren hunytak el. A születések száma így 1 százalékkal csökkent, a halálozásoké pedig 4,4 százalékkal emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezer lakosra 9,4 élve születés és 13,8 halálozás jutott az év első hét hónapjában. Az élve születések száma azonos volt, a halálozásoké azonban 0,6 ezrelékponttal meghaladta az egy évvel korábbit. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap alatt elkapták az érdi férfit megölő gyanúsítottakat

Egy nap alatt elkapták az érdi férfit megölő gyanúsítottakat

Lukasenka szerint ünnep volt a fehérorosz választás. A végső ítéletet Putyin mondhatja ki

Lukasenka szerint ünnep volt a fehérorosz választás. A végső ítéletet Putyin mondhatja ki

Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó

Mindenkinek van, de kevesen tudják, mire jó