Tetszett a cikk?

Az adóhivatal minden területét, így a revizorokat is érinti az a létszámleépítés, amit a kormány döntése alapján hajt végre a hivatal, azonban a csökkentés területenként különböző. A hivatalból a tervek szerint 1.332 főt bocsátanak el.

Az adóhivatal vezetése már megkezdte a tárgyalásokat az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Országos Szakszervezeti Tanácsával az adóhivatalnál szükséges létszámleépítésről. A tárgyalásokon a létszámleépítés alapelveiben született megállapodás , közölte Lovas György, az APEH szóvivője. A különböző területeken nem egységes, hanem differenciált létszám leépítésre kell számítani. Elsősorban a központban lévő adminisztrációt érintheti a csökkentés, míg átlag alatti csökkentést terveznek az informatika és a közvetlen ellenőrzések területén.
Lovas György elmondta: még nem jelent meg a rendelet a létszámleépítésről, de eddigi információk szerint 10 százalékos, vagyis 1.332 fős létszámcsökkentésre kell felkészülniük. Mihalkó Péter, a szakszervezeti tanács elnöke elmondta: a szakszervezet azt szeretné, ha a létszámleépítés fájdalom mentesen menjen végbe. Ezért az azonos minőségben dolgozóknál a szociális szempontok figyelembe vételét javasolják. A szakszervezeti vezető szerint azokat kellene megtartani, akik nehezebb helyzetbe kerülnének elbocsátásuk esetén. Konkrét személyekről azonban még nem tárgyalt a hivatal vezetése és a szakszervezet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"