Tetszett a cikk?

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség közéleti alapítványt hozott létre Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) néven - jelentette be csütörtökön Orbán Viktor, a párt elnöke. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Matolcsy György lesz.

A német mintára létrehozott PMA elsődleges célja, hogy "hozzájáruljon a közéleti műveltség, a politikai kultúra elmélyítéséhez, támogassa és elősegítse a XX. század két diktatúrája által megtört polgári, keresztény értékrend, hagyomány újraéledését és terjedését" - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke, hozzátéve: bár a PMA tudományos kutatásaival a párt működését segíti, mégsem pártalapítványról van szó. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Matolcsy György lesz.
Az alapítvány a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló jogszabály, valamint a pártok működését segítő tudományos, ismeretterjesztő, kutatási, oktatási tevékenységet végző alapítványokról idén elfogadott törvény rendelkezései alapján fog működni. A jogszabály a parlamenti pártok egy-egy alapítványának biztosít költségvetési támogatást. A szabályozás szerint az alaptámogatás összege az egy évi képviselői alapdíj huszonötszöröse, a mandátumarányos kiegészítő támogatás képviselőnként az éves képviselői alapdíj 85 százaléka. Eseti támogatásról a költségvetési törvényben határozhat az Országgyűlés. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

Közös videóval emlékeznek 1956-ra az ellenzéki pártok

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

1,4 milliárdot költ a kormány Beregszász vízügyi támogatására

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban