Tetszett a cikk?

A Szász Károly június 16-i megtámadása után indított vizsgálat során egyelőre nem merült fel értékelhető adat, ezért a rendőrség kezdeményezi a nyomozás meghosszabbítását. Egyelőre az indíték és az elkövetők kiléte is ismeretlen.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének bántalmazásával kapcsolatos nyomozás több szálon folyik; eddig közel 150 embert hallgattak meg, azonban az indíték, illetve az elkövetők kiléte ismeretlen a rendőrség számára, így a rendőrség kezdeményezi meghosszabbítását, mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Nyomozó Főosztályának vezetője. Bodnár Zsolt ezredes a Magyar Hírlapban kedden megjelentekre reagálva hozzátette: "Az ingatlanszövetkezetek a nyomozás megindításakor is látótérbe kerültek, mivel a PSZÁF kapcsolatban áll ezekkel a cégekkel, azonban ez a szál sem vezetett eredményre". A főosztályvezető azt is közölte, hogy az augusztus 11-i, Szász Károlyt fenyegető levéllel kapcsolatban lezajlott a vizsgálat, de annak íróját nem tudták azonosítani; a PSZÁF elnöke és családja továbbra is rendőrségi védelem alatt áll.
A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint lehetséges, hogy az elkövetők Szász Károly gépjárművét "a szituáció mesterséges kialakításával előre kitervelten állították meg", ugyanakkor a vizsgálat tárgya az is, hogy a támadás "spontán" volt, és nem kifejezetten Szász Károly ellen irányult. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

4,3 másodperc alatt 0-ról 200 km/h-ra: nem rakéta, hibrid autó

Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban

Az utóbbi száz év legsúlyosabb adósságválsága fenyeget a fejlődő világban