Tetszett a cikk?

Társadalmi megbízottként szerepel Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke azokban az iratokban, amelyeket az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára kedden átvett a Nemzetbiztonsági Hivataltól - közölte Sipos Levente, a titkosszolgálati iratok átadását ellenőrző háromtagú bizottság soros elnöke az MTI-vel. Az iratokat kutatók is megnézhetik majd a levéltárban.

Értesítették Kondor Katalint, ezt követően a Magyar Rádió Rt. elnöke valószínűleg elmegy majd egy szakértővel megtekinteni az anyagot, amelyet azután a kutatók is megnézhetnek - mondta Sipos, aki szerint nem lehet tudni, a kutatók számára mikor nyílik erre lehetőség, a levéltár kutatótermei ugyanis egyelőre zárva tartanak, s várhatóan csak egy-két hónap múlva nyílnak meg. Bár, minthogy "ilyen akut kérdésről van szó", a Kondor-iratokat talán előbb is megtekinthetik a kutatók - vélte.
Gyarmati György, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának főigazgatója kedden megerősítette az MTI-nek, hogy megérkeztek az iratok, tartalmukról ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni. Kondor Katalint az MTI-nek kedden nem sikerült elérnie. A Magyar Rádió Rt. szóvivője annyit közölt, hogy az intézmény elnöke hivatalos úton külföldön tartózkodik, s amint hazaérkezik, felveszi a kapcsolatot a levéltárral.
A Népszava című napilap nemrégiben közölte, hogy a birtokában lévő dokumentumok szerint Kondor Katalin 1974-től 1983-ig kapcsolatban állt az állambiztonsági szolgálat kémelhárításával. A rádió elnöke hamisnak nevezte a lapban közölt dokumentumot, s leszögezte, hogy soha nem működött együtt semmilyen főcsoportfőnökséggel. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai

Görögország ünnepel: hosszú időre rács mögé kerülnek a neonáci maffia tagjai

A járvány előtt még elnézték a vevők, ha egy kis cég ügyetlenkedett a neten, most már nincs türelem

A járvány előtt még elnézték a vevők, ha egy kis cég ügyetlenkedett a neten, most már nincs türelem

Meghalt Spencer Davis beatlegenda

Meghalt Spencer Davis beatlegenda