Tetszett a cikk?

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint megbomlott a rendőrség és az ügyészség korábban hangoztatott jó együttműködése, mivel a K and H Bank előzetes letartóztatásban lévő volt vezetőjét az ügyészség a rendőrség tudta nélkül szállította el egy büntetés-végrehajtási intézetbe. A Fidesz szerint az MSZP politikusai nyomást akarnak gyakorolni az ügyészség munkájára.

Juhász Gábor, az MSZP frakcióvezető-helyettese elmondta, "újságírói pletykákból" értesült arról, hogy Rejtő E. Tibort előbb büntetés-végrehajtási ügyészhez, majd a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztályára szállították, amelyet Juhász szerint "a pesti köznyelv csak az előző kormány vélt bűnügyének temetőjeként ismer". Szerinte az országgyűlési brókerbizottsághoz a szocialista párt által benyújtott hatvan kérdés egyike magyarázatot adhat "a rejtélyes ügyészi akcióra". A kérdés úgy szól: "van-e alapjuk azoknak a híreszteléseknek Rejtő E. Tiborral kapcsolatban, hogy 2001 őszén felmerült egy bizonyos bűncselekmény elkövetésének gyanúja, és ha ez így van, megtörténhetett-e, hogy a kormány vagy kabinet más tagjai a miniszterelnök tudta nélkül közreműködtek ennek az ügynek az elsimításában". A szocialista politikus úgy véli, az ügy tisztázása érdekében fel kell tenni a kérdést a legfőbb ügyésznek, tartja-e korábbi állítását, hogy egyedi ügyekben nem ad utasítást, és ez esetben sem tette.
Az ügyészség folyamatosan összhangban dolgozik a rendőrséggel, azonban ezt az összhangot kiemelt ügyekben az ügyészség felügyeli, és ezért hallgathatta ki Rejtő E. Tibort, a K and H Bank előzetes letartóztatásban lévő vezetőjét - közölte Borbély Zoltán. A Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: a büntetőeljárási törvény biztosítja az ügyésznek, hogy nyomozati cselekményt végezzen vagy azt végeztessen. Borbély elmondta: a meghallgatás jegyzőkönyveit az ügyészség tanulmányozza, de a rendőrségnek azt nem küldte meg.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgató-helyettese szerint a rendőrség valóban nem tudott arról, hogy az ügyészség elszállította és kihallgatta Rejtő E. Tibort. Németh Lajos arról nem nyilatkozott, hogy ez miként befolyásolja a további nyomozást.
Répássy Róbert szerint a szocialista pártnak komoly félnivalója van Rejtő E. Tibor vallomásától, ezért most már nem egyszerűen interpellációkkal akarnak nyomást gyakorolni az ügyészségre, hanem napi szinten kívánnak beavatkozni annak munkájába. A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy véli, a szocialisták nevében jogi ismeretekkel rendelkező politikusnak kellene véleményt nyilvánítania. Így nem fordulhatna elő - közölte -, hogy a büntetőeljárási törvény ismeretének hiányában kétségbe vonják az ügyészség jogát a gyanúsított meghallgatásához. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Kiderült, hol tárolja a magyar kormány a lélegeztetőgépeket

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség