Tetszett a cikk?

Beperli a sportminisztériumot Siófok önkormányzata, ha nem kapja meg az előző kormány idején kötött szerződésben biztosított 500 millió forintos támogatást az új stadion építéséhez. A tárca szerint a minisztériumnak nincsen olyan érvényes kötelezettségvállalása, amely alapján támogatnia kellene az építkezést.

Siófokkal még 2002 első felében az előző kormányzat kötött szerződést az új stadion építésének 500 millió forintos állami támogatásáról. 2002 nyarán Jánosi György akkori sportminiszter arról tájékoztatta a város vezetőit, hogy a túlfeszített a stadionépítési keret ellenére a város megkapja a félmilliárd forintot. Az önkormányzat ezt követően döntött arról, hogy a tervezettnél korábban megkezdi a stadion építését, Gyurcsány Ferenc sportminiszter viszont a napokban arról tájékoztatta a siófoki polgármestert, hogy a támogatást nem kaphatják meg.
Siófok a szerződésben biztosított támogatás esetleges elmaradása ellenére folytatja az 1,5-2 milliárd forintos stadion tervezését. Balázs Árpád polgármester szerint az új létesítményre azért van szükség, mert a Balaton térségében e nélkül nem lesz első- vagy másodosztályú labdarúgó-mérkőzés megtartására alkalmas stadion.
Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke emlékeztetett arra, hogy az előző kormány idején 30 stadionra tervezett rekonstrukciós program csaknem 20 milliárdos összköltségéből csak 12,7 milliárd állt rendelkezésre állami forrásokból. A program megalkotói a hiányzó összegre önkormányzati és üzleti forrásokat kívántak bevonni, a piac szereplőinek azonban nem áll érdekükben a program finanszírozása - tette hozzá. Szigetvári szerint a GYISM a kormányváltás után 19 stadionra szűkítette a rekonstrukciós programot, ezekre érvényes kötelezettséget vállalt, és az eredetileg tervezett 12,7 milliárdos állami hányadból finanszírozza a beruházásokat. A siófoki stadion sportszakmai okokból nem szerepel a szűkített listán, az arra korábban kötött szerződés közjogi értelemben nem tekinthető állami kötelezettségvállalásnak - jelentette ki a sajtófőnök. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kirúgták a brit férfit, majd másnap 1 millió fontot nyert a lottón

Kirúgták a brit férfit, majd másnap 1 millió fontot nyert a lottón

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé