Tetszett a cikk?

Kondor Katalin feljelentést tesz azokban az ügyekben, ahol a Népszava összeállításai illetve Sipos Levente nyilatkozatai állítólagos titkosszolgálati múltját taglalják - közölte a Magyar Rádió Rt. elnökének ügyvédje pénteken.

Kondor részben magánvádas eljárásban rágalmazás miatt fordul a bírósághoz, részben feljelentést tesz a rendőrségen jogosulatlan adatkezelés, különleges személyi adatokkal való visszaélés, illetve államtitoksértés miatt - mondta Varga , aki szerint rágalmazás miatt azért teszik meg a feljelentést, mert ügyfeléről valótlanságokat állítottak. A jogosulatlan adatkezelést, illetve a különleges személyes adatokkal való visszaélést abban látják megvalósulni, hogy Kondor Katalin engedélye nélkül közöltek rá vonatkozó személyes adatokat, államtitoksértés pedig azért állapítható meg, mert a kutatási idő megnyílta előtt, engedély nélkül hoztak nyilvánosságra olyan iratokat, melyek - amennyiben eredetiek - államtitkot képeznek.
A Népszava tudomásul vette, hogy Kondor Katalin, a rádió elnöke feljelentést tesz a lapnak az elnök múltjával kapcsolatos összeállítása miatt - mondta Horváth István, a Népszava felelős szerkesztője pénteken. A Népszava hétfői számában részletesen reagál Kondor Katalin bejelentésére, "bár az ügy tisztázása érdekében addig is sokat tehet Kondor Katalin, ha csaknem egyhetes töprengés után végre eldönti, hogy közszereplőnek tekinti-e magát" - tette hozzá a szerkesztő. "Lapunk eredeti dokumentum fotómásolatot közölt, amely tanúsítja, hogy a rádió elnöke 1974 és 1983 között az állambiztonsági szolgálat kémelhárításának titkos megbízottja volt" – tette hozzá Horváth. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa-liga: Az Internazionale után a Manchester United is bejutott az elődöntőbe

Európa-liga: Az Internazionale után a Manchester United is bejutott az elődöntőbe

Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Dollármilliókat küldenek haza a mexikóiak az USA-ból

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja

Videókban üzent a Litvániába szökött ellenzéki Szvjatlana Cihanouszkaja