Tetszett a cikk?

Kincstári biztos kinevezését kéri az Országos Mentőszolgálathoz (OMSZ) az egészségügyi tárca, miután egy újabb vizsgálat ismét súlyos gazdasági szabálytalanságokat, irányítási és szervezési hiányosságokat állapított meg a szervezet korábbi működésével kapcsolatban - közölte Rácz Jenő pénteken.

Az Egészségügyi, Szociális, és Családügyi Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: a csütörtökön zárult vizsgálat ismét felveti a korábban fegyelmi eljárás során felmentett főigazgató felelősségét, akit ezt követően Kökény Mihály rehabilitált, s megállapodott vele, hogy kinevezi az OMSZ tudományos és oktatói főigazgató-helyettesének.
A helyettes államtitkár bejelentette azt is, hogy az akut problémák elhárítására a napokban összesen 300 millió forintot csoportosít át a tárca a mentőszolgálat javára, mert "egyetlen mentési feladat sem maradhat el pénzhiány miatt". A mentőszolgálat 200 millió forint gyorssegélyt kap mentésre és sürgősségi ellátásra, illetve 100 millió forintot a mentőhelikopterek nagyobb javítási munkálataira. A helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy a Proware Kft. átvilágítási jegyzőkönyve szerint a feltárt hiányosságok veszélyeztetik az OMSZ további működését, s a költségvetési tervezés és a gazdálkodás során változatlanul olyan problémák fordulnak elő, amelyek egyértelműen alátámasztják a korábbi átfogó vizsgálatok megállapításait.
A helyettes államtitkár beszámolt arról, hogy a tárca által készített intézkedési terv nem érinti azokat a fejlesztési programokat, amelyeket az Európa-terv keretében az Országos Mentőszolgálatnak előírt a kormány. Ez évben 33 korszerűtlen mentőállomást már felújítottak, illetve folyamatban van hét új építése. 2005-2006-ban további 16 új állomásra és 3 korszerűsítésére másfél milliárd forintot költenek majd. A helyettes államtitkár végül megjegyezte, hogy idén 150 új gépkocsit vásároltak, és jövőre 136 mentőautót vesznek, amiből 60 lesz rohamkocsi. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt

Magyarországon is lelassult kicsit a net a karanténidőszak alatt

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki