Tetszett a cikk?

A parlament egy igen szavazat mellett, 192 ellenszavazattal, három tartózkodással újra elutasította Polt Péter parlamenti interpellációjára adott válaszát. A Fidesz és az MDF az ülésteremben tartózkodó képviselői - az igennel szavazó Fidesz-képviselő, Bartha László kivételével - nem vettek részt a szavazásban.

A Fidesz nem kívánt asszisztálni a legfőbb ügyész elleni hajtóvadászat újabb fejezetében, ezért nem szavazott hétfőn a parlamentben a Polt Péterhez intézett interpelláció kapcsán - mondta a szavazást követően Répássy Róbert. A politikus Juhász Gábor szocialista frakcióvezető-helyettes állítására reagált, amely szerint már a Fidesz is elfogadhatatlannak ítélte a legfőbb ügyész válaszát, azért nem szavazott az interpellációra adott válasz elfogadásáról.
Gusztos Péter (SZDSZ) a tizenkét állami gazdaság előző ciklusban történt privatizációjáról intézett interpellációt a legfőbb ügyészhez. A fideszes képviselő szerint "a jogi diplomával nem rendelkező Gusztos Péter politikai indokok alapján" utasította el a legfőbb ügyész "szakszerű és világos" válaszát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

A Facebook először törölte Donald Trump egyik posztját

A Facebook először törölte Donald Trump egyik posztját

5G, 120Hz-es kijelző: bemutatta a Samsung az idei legerősebb mobilját, a Galaxy Note20 Ultrát

5G, 120Hz-es kijelző: bemutatta a Samsung az idei legerősebb mobilját, a Galaxy Note20 Ultrát