Tetszett a cikk?

Az SZDSZ-frakció többsége azzal a feltétellel szavazza meg a Btk-módosítást, hogy a kihirdetés előtt az Alkotmánybíróság végezzen előzetes normakontrollt a jogszabályon.

Kuncze Gábor szabaddemokrata pártelnök közölte: az SZDSZ továbbra is fenntartja álláspontját, miszerint a javaslat indokolatlanul korlátozza a szólásszabadságot, "új helyzetet" teremtett azonban a Hegedűs Loránt református lelkészt felmentő, múlt héten hozott bírósági döntés.
"A vitát, hogy alkotmányos-e a kormány előterjesztése, valahogy el kell rendezni, másképp megfogalmazva: lehet-e valamilyen hierarchikus viszonyt felállítani az emberi méltóság joga és a szólásszabadság joga között" - fogalmazott, hozzátéve: ennek eldöntésére csak az Alkotmánybíróság az illetékes. Kuncze Gábor szólt arról is, hogy kezdeményeznek egy olyan törvényjavaslatot, amely polgári jogi eszközökkel is lehetővé tenné a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos elégtétel kérését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár