Tetszett a cikk?

A pénzügyőr állományból az EU-csatlakozásig 404 főt, míg a jövő év végéig további 404 főt bocsátanak el, így a VP állománya a jövő év végére 7042 főre csökken.

A költségvetési szervek átlagos 10 százalékos leépítése, a Vám- és Pénzügyőrség 7.850 fős állományából 808 főt érint - mondta Schlág László, a VPOP átszervezési biztosa. A pénzügyőr állományból 2004. május 1-ig 404 főt, míg a jövő év végéig további 404 főt bocsátanak el, így a VP állománya a jövő év végére 7.042 főre csökken.A szakaszos leépítést Schlág László szerint az indokolja, hogy 2004. január 1-től a nyugati és északi határszakaszon még intenzív ellenőrzések folynak, ám május 1-től ott megszűnik a vámellenőrzés, és az erőket át kell csoportosítani a déli és keleti határátkelőkre, amely egyben az EU külső határa is lesz.Az országos parancsnokság állománya 129 fővel csökken, ami azt jelenti, hogy ott 25 százalékkal kevesebben dolgoznak majd, míg a középfokú szerveknél dolgozó vámosok létszáma 679-cel lesz kevesebb, ami az ott szolgálók 9,3 százaléka. A külső határátkelőhelyek megszűnésével, néhány átalakul belterületi vámhivatallá. A vámkezelő helyek száma ott 300-ról 30-ra csökken. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

A lengyel kormányfő ragaszkodik a vétóhoz, és hallani sem akar Von der Leyen ötletéről

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt