Tetszett a cikk?

A "kereszténydemokrata meggyőződésű, polgári nemzeti érzelmű politikai szövetség", a Fidesz tagjai számára elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott - jelentette ki Orbán Viktor, a párt elnöke.

"Nem tartjuk elképzelhetőnek azt, hogy embereket származás és politikai hovatartozás szerint különböztessenek meg a közéletben" - közölte a pártelnök, miután az EU-tagállamok Magyarországra akkreditált nagyköveteivel folytatott megbeszélést. Orbán Viktor arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely arra vonatkozott, mi a véleménye arról, hogy Grespik László ügyvéd a múlt héten egy szkinhed-per tárgyalásán megkérdezte a bírótól, hogy zsidó-e. Grespik László az Orbán-kormány idején a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője volt.



"Amit ismerek, az alapján azt kell mondanom, hogy ha tiszteljük a másik ember méltóságát, akkor nem beszélünk vele így" - fogalmazott Orbán Viktor. A volt miniszterelnök leszögezte: továbbra is mindenki számíthat a Fideszre, akit emberi méltóságában megbántanak, származása, politikai nézetei, hovatartozása miatt szorongatnak, állásából mozdítanak el, vagy egyszerűen csak belegázolnak a becsületébe. "Mi mindig az emberi méltóság oldalán állunk" - jelentette ki. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

Az algériai egészségügyet letarolja a Covid: már 120 ápoló halt bele a fertőzésbe

91 újabb áldozata van a koronavírusnak, közel háromezerrel nőtt az aktív esetszám

91 újabb áldozata van a koronavírusnak, közel háromezerrel nőtt az aktív esetszám

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig

Operatív törzs: 191 ezer pedagógust tesztelnek le péntekig