Tetszett a cikk?

Rendőrök a XII. kerületi Jagelló utca és a Sirály utca sarkán bekerítették a Medgyessy Péter miniszterelnök háza felé tartó tüntetőket, a közülük kiemelt ötven személy rendőrségi kihallgatása kedd hajnalban fejeződött be.

A rendőrség a többi demonstrálót felszólította a helyszín azonnali elhagyására, ám ők sorfalat alkottak a rendőrökkel szemben, s elénekelték a Himnuszt. A tüntetők egyik transzparensén az a felirat volt olvasható, hogy "Erdély magyar, Medgyessy román bérenc!". A kiemelt hangadókat a rendőrök megbilincselve egy rendőrségi autóba tuszkolták. Az előállított tüntetők meghallgatásukat követően társaikkal az utcán beszélgetve beszámoltak arról, hogy Grespik László ügyvéd tanácsát követve nem tettek vallomást a rendőrségen, és többségük nem írt alá semmilyen iratot.A Lelkiismeret '88 csoport még november 24-én jelentette be tüntetését, melynek során a BAH-csomóponttól a miniszterelnök Stromfeld Aurél úti otthona elé kívántak vonulni, a tavalyi Medgyessy-Nastase-találkozóra "emlékezve". A szervezet szerdán kapta kézhez a rendőrség elutasító határozatát, s csütörtökön kérte a Fővárosi Bíróságtól annak felülvizsgálatát. A Fővárosi Bíróság múlt pénteki tájékoztatása szerint elutasította felülvizsgálati kérelmet, törvényesnek találva a BRFK közlekedésbiztonsági okokra hivatkozó határozatát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

Szijjártó: George Clooney politikai ismeretei korlátosak

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban