Tetszett a cikk?

A K and H Bank Rt. brókercégénél történt sikkasztás és pénzmosás gyanúsítottjainak száma 12-re nőtt, miután pénzmosással gyanúsította meg a rendőrség azt a taxisofőrt is, aki a csalásból származó pénzösszegeket szállította - közölte a rendőrség csütörtökön.

A férfit "Taxis Gyusziként" emlegeti a sajtó, és egyes hírek szerint ő volt az, aki taxijában különböző összegeket szállított a K and H brókercégénél, a K and H Equitiesnél történt sikkasztás és pénzmosás fő terheltje, Kulcsár Attila megbízásából.Tovább folytatják az egyszer már meghallgatott ügyfélkör kihallgatását, hogy részteles információkat kapjanak a számlákon 1998-2001 között történt pénzmozgásokról - mondta sajtótájékoztatón a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) gazdaságvédelmi osztályának vezetője. Papp Csaba alezredes közölte, hogy írás- és tőkepiaci szakértők is folyamatosan dolgoznak és elemzik a lefoglalt dokumentumokat.A nyomozó hatóság több mint 10 országhoz fordult jogsegély-kérelemmel, 11 országot azért kerestek meg, hogy információkat kapjanak a vizsgált személyek külföldi bankszámláiról, négy országot pedig azért, hogy felderítse az érintett gazdasági társágok tevékenységét.Gera Antal, az SZBEI vizsgálati főosztályának vezetője úgy nyilatkozott: "nem volt látványos nyomozati cselekmény" a K and H Equities-ügyben folyó nyomozásban az elmúlt három hétben, és a rendőrség tovább folytatja a sikkasztás és pénzmosás ügyében indított eljárást. Szerinte tovább folytatódott a banki alkalmazottakkal szemben a bejelentési kötelezettség elmulasztás miatt indított eljárás, de a gyanúsítottak száma – jelenleg 18 - nem nőtt. A körülmények feltárására újabb iratokat kértek bankoktól, a kérést azonban az év végi ünnepekre tekintettel várhatóan azok nem tudják gyorsan teljesíteni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A gazda házhoz viszi: óriásit fejlődött a digitalizáció a kereskedelemben

A gazda házhoz viszi: óriásit fejlődött a digitalizáció a kereskedelemben

Dzsudzsák Debrecenben: Sokkhatás számomra, hogy itt vagyok, és véget ért a külföldi pályafutásom

Dzsudzsák Debrecenben: Sokkhatás számomra, hogy itt vagyok, és véget ért a külföldi pályafutásom

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját

Rolling Stone: Már nem a Beatles lemeze vezeti minden idők legjobb albumainak listáját