Tetszett a cikk?

A főváros nem engedélyezi a nyilvános hanukai gyertyagyújtást december 22-én a Hanuka Fesztivál keretében az Astoriánál - tudatta a rendezvény szervezőbizottsága pénteken.

"A terület kezelője, a Fővárosi Polgármesteri Hivatal illetékes bizottsága nem engedélyezte a kért terület, a Rákóczi út és a Károly körút sarkának használatát, mivel az esemény aránytalanul nagy mértékben zavarta volna a forgalmas kereszteződést" - olvasható a közleményben.A szervezőbizottság értetlenül áll a döntés előtt, mivel területfoglalási engedélyt kizárólag a járdára kértek, ahol szerintük nem akadályozhatják érdemben a forgalmat - írták. A szervezőket azért is kellemetlenül érinti a Fővárosi Polgármesteri Hivatal döntése, mert ezzel a hivatal meghiúsította a háromnapos Hanuka Fesztivál záró eseményének szánt nyilvános gyertyagyújtást.A Hanuka Fesztivált szervező zsidó ifjúsági szervezetek és a Bálint Zsidó Közösségi Ház azt tervezi, hogy a döntés ellenére egy másik helyszínen, a Dohány utcai Zsinagóga előtti téren mégis megrendezik a hanukai gyertyagyújtást, a terület engedélyezéséről azonban már nem a Fővárosi Önkormányzat dönt - olvasható a közleményben. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Kormányszóvivő: Maradnak az eddigi intézkedések, december 10-ig dönthetnek, mi lesz karácsonykor

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik