Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés 352 igen szavazattal, egy ellenében hétfőn elfogadta a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény módosítását, amely december 31. helyett április 1-jéig ad időt arra, hogy az emberek adategyeztetés céljából személyesen felkeressék bankjukat.

Rogán Antal fideszes képviselő javaslatát a házszabálytól eltérő módon tárgyalta a Ház, miután a köztársasági elnök hétfőn bejelentette: előzetes normakontrollt kér az Alkotmánybíróságtól a december 15-én elfogadott, a befektetők és betétesek fokozott védelmével kapcsolatos, úgynevezett PSZÁF-törvény ügyében. E jogszabály része volt az adategyeztetési határidő megváltoztatása.A fideszes képviselő a délelőtt folyamán, az államfő bejelentését követően - a kormányoldal által furcsállt gyorsasággal - nyújtott be javaslatot a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény módosítására annak érdekében, hogy december 31. helyett április 1-jéig legyen lehetősége a bankbetét-tulajdonosoknak az előírt adategyeztetésre. Az ügyben a kormány is előterjesztett egy hasonló tartalmú, de bővebb terjedelmű javaslatot. A házbizottság többszöri tanácskozását követően az Országgyűlés végül csak a fideszes javaslatnál tért el - négyötödös többséggel - a házszabálytól, ez az indítvány kapta meg ugyanis az ellenzék támogatását is."Többszázezer ember gondját, a két ünnep között a bankoknál való sorban állást iktatja ki a módosítás" - mondta Rogán Antal az összevont általános és részletes vitában. Veres János pénzügyi államtitkár viszont azt mondta, a kormány és a kormányoldal kényszerhelyzetbe került, és egy rossz javaslatot kell elfogadnia, mert az ellenzék nem támogatta a kormányjavaslatot, és ragaszkodott saját előterjesztéséhez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

"Ami volt, annak így vagy úgy nyoma marad" – 85 éves Törőcsik Mari

Orbán apja a Direkt36-nak: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem

Orbán apja a Direkt36-nak: Drága, ne próbálkozzon, mert fogy a türelmem

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették

Rogán Antal: Nem azért foglalkoztunk a menekültekkel, mert fontosnak tartottuk, hanem mert erőltették