Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészség december 1-jén megadta állásfoglalását a rendőrségnek Szász Károly gyanúsítottkénti kihallgatásával kapcsolatban: ennek lényege, hogy az idő előtti volna, egyúttal előírta, milyen nyomozást kell a rendőrségnek elvégeznie - közölte az MTI-vel a főügyészség magát megnevezni nem kívánó munkatársa.

A munkatárs arra a lapértesülésre reagált, amely szerint a főügyészség máig nem járult hozzá a PSZÁF elnökének rendőrségi kihallgatásához. Az ügyészségi munkatárs ugyanakkor hangsúlyozta: az ügyészség nem akadályozza Szász Károly kihallgatását, az általuk előírt nyomozást a rendőrség folyamatosan hajtja végre.A Népszava című napilap szerdai cikke - politikusi értesülésekre hivatkozva - közli: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének működésével kapcsolatban hűtlen kezelés gyanúja miatt folyó nyomozásban hamarosan felmerül Szász Károly felelőssége, így ahhoz, hogy a PSZÁF elnökét gyanúsítottként hallgathassák ki, a rendőrség az ügyészség hozzájárulását kérte. Az ügyészség december végéig nem reagált - áll a cikkben.Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója megerősítette: a rendőrség megkapta az ügyészség állásfoglalását, s "tart az abban előírt nyomozási cselekmények végrehajtása". A nyomozás végeztével a rendőrség és a főügyészség újra egyeztet majd a kérdésről - mondta Garamvölgyi. A nyomozás július 7-én Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult, azt ismeretlen tettes ellen az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) folytatja. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Trump is jóváhagyta, Biden átveheti az elnökséget

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó