A testület a szakkollégiumától, valamint egy, a médiahatósággal régebb óta munkakapcsolatban álló ügyvédi irodától kért véleményt arról, hogy van-e jogi lehetőség a rádió megszüntetésére. Döntés a jövő héten várható.

Noha szerdai ülésén az ORTT immár a harmadik alkalommal tárgyalta a Tilos Rádió ügyét, ezúttal sem hozott döntést. A grémium - amelyet a döntéshozatal során határidő nem köt – a jövő héten tárgyalja újólag az ügyet.Ladvánszky György, a grémium egyik, MSZP által jelölt tagja szerint az ORTT szakkollégiumától, valamint egy, a médiahatósággal régebb óta munkakapcsolatban álló ügyvédi irodától kértek véleményt arról, hogy "van-e jogi lehetőség a megszüntetésre".Ladvánszky úgy nyilatkozott, hogy az ORTT irodájának a szerdai ülésre készült előterjesztése szerint 30 napra függesztették volna fel a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogosultságát, valamint "utolsó, végső figyelmeztetést" kapott volna a médium, amelyet követően újabb, súlyosabb szankció esetén azonnali hatállyal fel lehetne mondani műsorszolgáltatási szerződését. Mint mondta, ő, valamint Hajdu István, a testület elnöke támogatta ezt a javaslatot, míg a jelen lévő másik két tag - Erdős Zsuzsanna (Fidesz) és Wéber János (MDF) - a szerződésbontásra voksolt.Az ORTT által a múlt héten tárgyalt javaslatok között szerepelt a műsorszolgáltatási szerződés azonnali felmondása, valamint a közigazgatási eljárás megindítása a Tilos Rádió 2003. december 9-ei, 19-ei és 24-ei műsoraiban elhangzottakkal kapcsolatban.A Tilos Rádióban az egyik műsorvezető szenteste azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". 2003. december 9-én, a karácsonyi köztéri keresztekről szólva az hangzott el: "mennyivel keresztényibb cselekedet lett volna ezeket a fákat fölaprítani, fölhasogatni, és szétosztani a szegény emberek között". December 19-én a Honthy és Hanna című műsorban Jézus születéséről beszélgettek a Tilos Rádióban, amelynek adásában azt mondták: "... mert hát akárhogy is vesszük, magyarázzuk, Krisztus egy fattyú".A tavaly szenteste elhangzott kijelentés ellen több párt, civil szervezet és egyház is felemelte szavát. A IX. kerületi ügyészség közösség elleni izgatás bűncselekményének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az ügyben. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy síremlékben találták meg a Portik és Gyárfás beszélgetéseiről készült hangfelvételeket

Egy síremlékben találták meg a Portik és Gyárfás beszélgetéseiről készült hangfelvételeket

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

Kiss-Rigó László egyházmegyéjének épül wellnessközpont állami milliárdokból

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

4000 GB adat fér el ezen a pendrive-on

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Dal született a veronai áldozatok emlékére

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni

Meglepő eredményt hozott, hogy kik tudnak igazán takarékoskodni