A közlekedés erőteljesen lelassult, a vonatok 10-15 percet késnek, és a szakemberek arra kérik az autósokat, hogy csak akkor induljanak útnak, ha gépkocsijuk téli gumival van felszerelve.

A folyamatos havazás főként a nyugati határszél és a Tisza vonala között fedte be hópaplannal az utakat, és bár a közútkezelők több mint 300 munkagéppel dolgoznak, a takarítás ellenére havas, latyakos az autópályák és a főutak burkolata, súlyos baleset nem történt - közölte szerdán reggel az Útinform. Eddigi munkájuk eredményeként az országban nincs egyetlen megközelíthetetlen település sem, és minden út, ha nehezen is, de járható - mondta Mohácsi Márta ügyeletes.A fővárosban kora reggel 100 célgéppel és 702 hómunkással folytatta a fő közlekedési utak, hidak, felüljárók tisztítását a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. - közölte Szegedi Péter szóvivő.A folyamatos havazás miatt a közlekedés lelassult, az utak általában hókásásak, ám a BKV járatai hajnalban mind elindultak, de az útviszonyok miatt hosszabb menetidővel közlekednek. Budafokon a 41-es autóbusz a meredek lejtőn nem tud eljutni a Hittérítő úti végállomáshoz és így átmenetileg csak az Ady Endre útig közlekedik.A Mávinform tájékoztatása szerint a vonatok menetrendszerűen közlekednek, de a behavazott sínpályákon váltóállítási nehézségek miatt az utasoknak 10-15 perces késéssel kell számolniuk.A közterület-fenntartó a délutáni műszakra, 14 és 22 óra közötti munkára további hómunkásokat vesz fel. A nyolcórai munkáért nettó 2400 forintot fizetnek. A szolgáltató kéri a magánház-tulajdonosokat, házkezelőségeket, hogy folyamatosan takarítsák az ingatlanaikhoz tartozó járdát, hogy elkerüljék a gyalogosbaleseteket. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Kövér után a NATO-közgyűlés is törölte Demeter Márta tagságát

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Hol húzódik a határ stressz és depresszió között?

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Rasszizmussal vádolták, első fokon nyert Kassai Viktor

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek

Tavaly 459 ezer órát ültek dugóban a németek