Tetszett a cikk?

A csütörtöki hárompárti egyeztetésen Medgyessy Péter azt mondta: a közös jelöltállításnál pillanatnyilag nem tud jobb megoldást a nemzeti összefogásra.

A miniszterelnök szerint siker, ha tovább folytatódik az egyezetés. Az MSZP azt szeretné, ha a magyar parlamenti pártok nem csak a közös lista állításában, hanem a választást követően is együttműködnének - mondta Kovács László a megbeszélést követően. "A közös lista állítására tett javaslat célja, hogy ne a belpolitikai csatározás folytatódjon az európai parlamenti választási kampányban is, hanem sokkal inkább az, hogy hogyan tudnánk majd eredményesen képviselni majd Magyarország érdekeit" - emelte ki Kovács László.Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke közölte: pártja továbbra is önálló listát állítana az európai parlamenti választásokon. Abban azonban egyetértett a kezdeményezővel, hogy szükséges lenne, hogy a pártok szót tudjanak érteni egymással. Kifejtette: a közös listára tett javaslatot azért nem támogatják, mert szerintük lehetőséget kell adni a választóknak arra, hogy különböző véleményüknek hangot adjanak. Arra a kérdésre, hogy ennek ellenére miért vesznek részt a további egyeztetésben, azt válaszolta: "mert egy rendkívül kulturált és udvarias párt vagyunk"."Az álláspontom változatlan: nem megy. Nem megy sem politikai, sem jogi értelemben" - mondta Dávid Ibolya MDF-elnök a kormányfő kezdeményezéséről. A Fidesz Orbán Viktor pártelnök más elfoglaltságai miatt nem vett részt az egyeztetésen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Ferenc pápa Rómában, pápaként kíván meghalni

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Autótemetővé változott egy híd egy tömegbaleset után az Egyesült Államokban

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby