Tetszett a cikk?

Az 52-es főúton, a solti Kis-Duna-hídnál 11 óra 10 perckor mindkét irányban leállt a forgalom, az út egyik sávját elfoglaló demonstrálók mellett ugyanis gyalogosok 20-25 fős csoportja indult el a másikon.

Zsikla Győző, a demonstráció szervezője közölte: "reggel pontatlan információt adott az MTI-nek, ugyanis ezt a sétát nem ők szervezték". Az egykori kisgazda országgyűlési képviselő elmondta: tudomására jutott, hogy szimpatizálók szeretnék megnézni, milyen hosszú a demonstrálók sora, ezért a törvényeknek és a KRESZ előírásainak megfelelően zárt láncban négyesével-ötösével gyalogosan mennek végig a demonstráló kocsisor mellett.Zsikla Győző közölte: a demonstrálók az általuk vezetett traktorok, személy- és teherautók mellett maradtak, a sétálók között viszont van olyan idős ember is, aki bottal jár, s mivel élen van, ő diktálja a tempót.Zsikla Győző szerint a forgalom előreláthatóan legalább fél óráig szünetelni fog a solti Kis-Duna-híd mindkét oldalán. A szimpatizáló gyalogosokat a hozzávetőleg egy kilométeres táv megtétele után a demonstráció szervezői befogadják a tüntetők közé. A főszervező tudomása szerint várható, hogy délután újabb szimpatizáns csoport fogja gyalog megtenni ugyanezt az utat, de akik most részt vettek a gyalogos megmozdulásban, azok délután már nem vonulnak fel újra.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Bemutatkozott a családi Porsche Taycan

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói

Tóta W.: A Budapest Bank fosztogatói