Tetszett a cikk?

A közszolgálati tévé Aktuális Igazgatóságának vezetőjét választotta az intézmény vezetőjének a médium közalapítványi kuratóriuma. Új elnököt azért kellett választani, mert az előző, Ragáts Imre lemondott a HVG által nyilvánosságra hozott, egyik családtagja és az MTV között exkluzív szerződés miatt.

Éppen a kétharmados jelöléshez szükséges számú, azaz hat szavazatot kapott a kuratórium elnökségi ülésen Rudi Zoltán - közölte a nyolcfős testület több, név nélkül nyilatkozó tagja a pénteki voksolás után az MTI-vel. A két SZDSZ által delegált tag Baló György kulturális igazgatóra voksolt a döntő, harmadik fordulóban, míg az MDF által delegált négy testületi tagtól Péterffy András filmrendező ebben a körben már nem kapott voksot.A társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak szintén kétharmados arányban kellett támogatni a jelöltet ahhoz, hogy ő legyen az MTV elnöke. A 29 tagú testület ülésén megjelentek közül tizenkilencen szavaztak Rudi Zoltán elnökké választására, négyen ellene voksoltak, hárman tartózkodtak.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre

Sikerült operációs rendszert fejleszteni az 1200 forintos mikroszámítógépre