Tetszett a cikk?

Király B. Izabellán és pártján kívül állítólag egy magas beosztású magyar diplomata is kapott pénzt a Szaddám-rezsimtől Irak politikájának népszerűsítéséért.

A szóban forgó magyar diplomata mutatta be Király B.-t a Baath Párt vezetőinek – írja egy, a neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva a Népszabadság. A lap szerint a diplomata személye azért is érdekes lehet a hatóságok számára, mert már a rendszerváltozás előtt is vizsgálódott körülötte az elhárítás egy meg nem nevezett arab országgal való kooperáció gyanújával. Az ügy tisztázásában érdekelt hatóságok sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánták a lap forrásainak állításait, az érintett diplomata pedig ügyvédje útján zárkózott el kérdések elől, és pert helyezett kilátásba nevének említése esetére.A Külügyminisztériumban az illetékesek utasítást kaptak arra, nézzenek utána, lehet-e valamit tudni arról, hogy esetleg egy magas beosztású magyar diplomata is érintett lehet az iraki olajpénzek ügyében - közölte a külügyi szóvivő csütörtökön az MTI-vel."A lap információi alapján a Külügyminisztérium egyelőre nem tudja megítélni, azok igazak-e vagy sem" - mondta Tóth Tamás külügyi szóvivő. "Ezzel az üggyel semmiképpen sem akarom kapcsolatba hozni, de minden magyar diplomata maximálisan és csak Magyarország érdekeit szolgálja és diplomáciai funkciótól eltérő tevékenységet nem végez" - tette hozzá a szóvivő.Az al-Mada című iraki napilap január végén jelentette meg azt a listát, amelyen a világ 51 országából mintegy 270 politikus, közéleti személyiség, párt, világi és egyházi szervezet, vállalat neve szerepel a megbuktatott Szaddám-rezsim külföldi megvesztegetettjei között.A listán a Király B. Izabella által alapított Magyar Érdek Pártja is rajta volt, 4,7 millió hordó olajjal. Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő politikai államtitkár március elején az MTI-nek azt mondta, hogy a magyar Nemzetbiztonsági Iroda (NBI) jelentése szerint a kilencvenes évek végén, illetve 2000-ben a nemzetbiztonsági szolgálatok jelentései is arra utaltak, hogy Király B. Izabella, illetve pártja az iraki rezsimtől anyagi támogatásban részesült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek

Későbbre tették a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, hogy már nézők is lehessenek

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A kormány rossz döntéseinek sorozata kellett ahhoz, hogy Csehország az EU legjobban fertőzött országa legyen

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést

A közepes és nagy magyar cégek 70 százaléka ígér fizetésemelést