Tetszett a cikk?

A drosztrendelet visszavonását követelték a budapesti taxitársaságok a fővárosban a 100 kocsival tartott demonstrációjukon.

A taxis szakma azért tiltakozik, mert a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott drosztrendelet betarthatatlan a tíz társaság szerint – mondta Horváth Pál, a Fuvarozók Országos Demokratikus Szövetségének elnöke a városligeti indulás előtti sajtótájékoztatón.A több mint hétezer taxinak 600-700 szakmailag elfogadható droszt áll rendelkezésére, és a rendelet kimondja, hogy csak itt várakozhatnak, vehetnek fel utasokat – mondta Horváth Pál, hozzátéve, hogy olyan fontos helyeken, mint Volán-pályaudvar, közintézmények nem jelöltek ki taxiállomásokat. A Belvárosban pedig, ahol egymilliós utasforgalmat bonyolítanak le a taxisok, csak 33 droszt áll rendelkezésre. A rendőrök egy hónapos türelmi időt követően május 1. után büntetik a droszton kívül várakozó taxisokat.A tiltakozók azt is kifogásolják azt is, 17 ezer forint plusz áfa droszthasználati díjat követelnek tőlük, melynek az áfáját nem igényelhetik vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!