A református püspök arról beszélt a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén, hogy az európai parlamenti választások közeledtével egyre több támadást kell elviselniük.

Hozzátette: az európai parlamenti választások közeledtével "lassan már megszokjuk, hogy (...) valamilyen módon, többnyire negatívan, kampánytémává leszünk". A püspök szerint két évvel ezelőtt, az országgyűlési választások idején ifjú baloldali "figyelőbrigádok" járták a templomokat, jegyzetelték a prédikációkat, ma pedig az Európai Unió parlamentjébe jelöltek némelyike nyilatkozik arról: az lesz a dolguk Brüsszelben, hogy megvédjék Európát a keresztény befolyástól.Szabó István arra kért mindenkit, hogy ennek ellenére ne tartózkodjék majd a részvételtől az európai parlamenti választáson, hanem fontolja meg, melyik listára szavaz, az adott listán szereplő jelöltek valóban készek és képesek-e Magyarország és a keresztyénség érdekében Brüsszelben is eljárni.A közgyűlés felkérte a Magyarországi Református Egyház zsinatát, hogy a választások kapcsán fogalmazzon meg állásfoglalást az egyház tagjai számára, amelyben felhívja a figyelmet az esemény jelentőségére, és arra: olyan jelöltekre adják a szavazatot, akik Magyarország és a református egyház érdekeit messzemenőleg készek képviselni az Európai Unió parlamentjében.A nyolcvankét regisztrált megjelenttel tanácskozó testület egyik résztvevője felszólalásában konkrétabb útmutatást, a Fidesz nevesítését hiányolta. Szabó István válaszában leszögezte, hogy egyházi rendezvényen nem lehet politikai kampányt folytatni, egyúttal magánvéleménynek nevezte a felszólalást.

(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Chelsea-mezben nézné a helyszínen a Vidi-meccset? Nem fog menni

Chelsea-mezben nézné a helyszínen a Vidi-meccset? Nem fog menni

Betörtek Paul McCartney-hoz

Betörtek Paul McCartney-hoz

Azt hiszi, abból lesz baj, ha túl keveset alszik? Akkor most mutatunk valamit

Azt hiszi, abból lesz baj, ha túl keveset alszik? Akkor most mutatunk valamit

Mindig egy pingvinekkel teli szigetre vágyott? Most megveheti

Mindig egy pingvinekkel teli szigetre vágyott? Most megveheti

Miért van ez a sok kép ma a Google főoldalán? És mi köze a Geminidákhoz?

Miért van ez a sok kép ma a Google főoldalán? És mi köze a Geminidákhoz?

Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?

Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?