Tetszett a cikk?

A református püspök arról beszélt a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén, hogy az európai parlamenti választások közeledtével egyre több támadást kell elviselniük.

Hozzátette: az európai parlamenti választások közeledtével "lassan már megszokjuk, hogy (...) valamilyen módon, többnyire negatívan, kampánytémává leszünk". A püspök szerint két évvel ezelőtt, az országgyűlési választások idején ifjú baloldali "figyelőbrigádok" járták a templomokat, jegyzetelték a prédikációkat, ma pedig az Európai Unió parlamentjébe jelöltek némelyike nyilatkozik arról: az lesz a dolguk Brüsszelben, hogy megvédjék Európát a keresztény befolyástól.Szabó István arra kért mindenkit, hogy ennek ellenére ne tartózkodjék majd a részvételtől az európai parlamenti választáson, hanem fontolja meg, melyik listára szavaz, az adott listán szereplő jelöltek valóban készek és képesek-e Magyarország és a keresztyénség érdekében Brüsszelben is eljárni.A közgyűlés felkérte a Magyarországi Református Egyház zsinatát, hogy a választások kapcsán fogalmazzon meg állásfoglalást az egyház tagjai számára, amelyben felhívja a figyelmet az esemény jelentőségére, és arra: olyan jelöltekre adják a szavazatot, akik Magyarország és a református egyház érdekeit messzemenőleg készek képviselni az Európai Unió parlamentjében.A nyolcvankét regisztrált megjelenttel tanácskozó testület egyik résztvevője felszólalásában konkrétabb útmutatást, a Fidesz nevesítését hiányolta. Szabó István válaszában leszögezte, hogy egyházi rendezvényen nem lehet politikai kampányt folytatni, egyúttal magánvéleménynek nevezte a felszólalást.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!