Tetszett a cikk?

Kilenc évre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla szerdán azt a férfit, aki egy közlekedési konfliktus után Trabantjából kiszállva agyonlőtt egy kamionost két évvel ezelőtt.

A hatvanéves férfi tavaly első fokon hat évet kapott, ezt súlyosbította az ügyész fellebbezése nyomán jogerős ítéletében a másodfokú bíróság kilenc évre. 2002 májusában Budapesten a budafoki felüljárónál a trabantos elé vágott egy kamion, a személygépkocsi visszaelőzött, és ezután a vádlott állítása szerint a kamion hátulról többször is meglökte a kocsit. A trabantos a következő piros lámpánál kiszállt kocsijából, és engedéllyel magánál tartott pisztolyával egy méterről fejbe lőtte a kamionsofőrt, aki a helyszínen életét vesztette. A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy nem akarta megölni áldozatát, csak megijeszteni. Pisztolyában ugyanis az első lövedék mindig vaktöltény volt, és ezúttal is ebben a hiszemben cselekedett. A férfi idős korára és egészségi állapotára tekintettel börtön helyett az enyhébb fogházfokozatban töltheti le szabadságvesztését. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!