Tetszett a cikk?

Egyre többen intézik internetes utazási irodákon keresztül az utazásszervezést - vélekedik Geri Károly, a Startutazás vezetője. Az utazási célú online vásárlások értéke Európában 2008-ra eléri a 33 milliárd eurót évente, ami a teljes vásárlásra fordított összeg egyharmadát teheti ki - áll a Jupiter Research felmérésében.

Geri szerint hazánkban egyre többen ismerik fel, hogy a világhálón jóval bővebb információt kaphatunk utazásunk célállomásáról, de Magyarország még így is messze elmarad az Egyesült Államoktól, ahol a teljes lakosság 30 százaléka használja utazásszervezéshez az internetet. Geri rámutat: az oldalt látogatók 0,5-1 százaléka már le is foglalja az utazást, ami szerinte komoly előrelépés.Magyarországon az interneten utat foglalók csak felerészben budapestiek, ami azt jelzi, hogy vidéken, ahol kevésbé van lehetőség utazási irodákat látogatni, egyre nagyobb jelentőségre tesz szert az online kereskedelem eme szegmense.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!