Tetszett a cikk?

Az egészségügyi miniszter javaslatára az országos tiszti főorvos azonnali hatállyal visszavonta Balázsné Molnár Borbála országos tiszti főgyógyszerész megbízatását.

A főgyógyszerész iránti bizalom megingott az elmúlt napokban lefolytatott fegyelmi vizsgálat következtében - mondta Tóth Judit, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium szóvivője minisztériumi szóvivő.Az országos tiszti főorvos a fegyelmi vizsgálatot azért kezdeményezte, mert egy közhasznú társaság az Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Hivatal (ÁNTSZ) nevét felhasználva, 130 ezer forintért információs szolgáltatást ajánlott a patikáknak az európai uniós csatlakozás gyógyszerészeti vonatkozásairól, s a levélben maga Balázsné Molnár Borbála fordult a gyógyszerészekhez, támogatva ezt a szolgáltatást.„A hatóság nevével visszaélve nem lehet a gyógyszerészeket a céggel való díjazott együttműködésre késztetni" – jelentette ki az MTI szerint a szóvivő. A vizsgálat során a főgyógyszerész azt mondta, hogy a cég munkaanyagát ismerte, de nem írt alá semmit. Az ÁNTSZ a rendőrségen közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz a kht. ellen – közölte Tóth.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!