Magánál volt, el tudta mondani a nevét és tiltakozott a műtét ellen a Szegeden tévedésből megoperált és ennek következtében elhunyt beteg - ismerte el a szegedi városi kórház megbízott igazgatója.

"El kell ismerni, s a szemtanúk arról számoltak be, hogy Kovács Béla bácsi a nevét el tudta mondani" - válaszolta a Klubrádióban a riporter kérdésére Baráth Lajos, a kórház vezetője.Az eddigi híradások arról szóltak, hogy a 80 éves beteget azért operálták meg egy hasonló korú férfi helyett, mert nem volt azonosítható állapotban.A megbízott igazgató a szerdán megkezdődött fegyelmi vizsgálat alapján azt is elismerte, hogy többen hallották az idős embert tiltakozni a műtét ellen, s azt, hogy tudni szerette volna annak okát.Megkezdődött a fegyelmi meghallgatás szerdán a szegedi városi kórházban, ahol másfél hete tévesen nyitották fel a koponyáját egy idős férfinek, aki azóta meghalt - mondta el az MTI-nek Baráth Lajos, a kórház megbízott főigazgatója.Az elővizsgálatok alapján hét dolgozó érintett jelenleg a fegyelmi eljárásban, amelyet a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvénynek megfelelően folytatnak le - nyilatkozta Baráth Lajos. A megbízott főigazgató szerint a rendőrség is megkezdte szerdán a tanúk meghallgatását a kórházban, a többi között meghallgatták az intézmény orvos-igazgatóját is.Baráth Lajos közölte, hogy csütörtökön délelőttől hírzárlatot rendelnek el a kórházban, a fegyelmi eljárás lezárásig. A szegedi közgyűlés egészségügyi bizottsága hétfőn a városi kórház főigazgatójának, Nárai Györgynek a felmentését kezdeményezte, mert a testület szerint "a kórházi szervezet megerősítése, a bizalom helyreállítása, valamint az intézményben zajló közel kétmilliárd forintos fejlesztés megvalósítása új vezetési struktúrát és új főigazgatót igényel".Július 3-án egy 80 éves ásotthalmi beteg helyett egy azonos korú kisteleki férfit küldtek át a városi kórházból műtétre a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvos- és Gyógyszerésztudományi Centruma idegsebészeti klinikájára. A betegcsere a koponya felnyitása után derült ki. A kisteleki férfi azóta meghalt, a több órával később megoperált ásotthalmi férfin azóta újabb műtétet hajtottak végre. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

A magyarok döntöttek az óraátállításról: legyen a nyári!

Elmarad Curtis nagykoncertje

Elmarad Curtis nagykoncertje

Vona Gábor beáll Puzsér Róbert mögé

Vona Gábor beáll Puzsér Róbert mögé

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki

Putyin erőt mutat, de egyre jobban fáj neki