Augusztus elsejei hatállyal várhatóan távozik posztjáról Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány - írta csütörtökön kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

A lap értesülését hivatalos belügyi és rendőrségi források egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. A tárcánál nem nyilatkoztak, az ORFK-n nem tudnak arról, hogy a kormányfő (vélhetően a szintén szabadságát töltő belügyminiszterrel egyetértésben) változtatásokra készülne a rendőrség élén.Salgó menesztésének híre nem először kap lábra - írja a lap. A hírszerző múltja miatt már a kinevezése előtt is hevesen támadott tábornokról azonban a Népszabadság forrásai már tényként állítják, hogy karrierjét diplomáciai pályán folytatja, bár az sem zárható ki, hogy ő lesz a Rendőrtiszti Főiskola vezetőjének utóda.Úgy tudni, Salgó már februárban felajánlotta Lamperth Mónika belügyminiszternek, hogy távozik az ORFK éléről, és akkor éppen üres volt egy "neki megfelelő" diplomáciai státus. Csakhogy akkor a BM és a rendőrség vezetői is marasztalták. A miniszter összességében elégedett Salgó munkájával, azzal, hogy a pénztelenség dacára megteremtette a kormányprogramban ígért "látható" rendőrséget, és némi zökkenőkkel, de a rendőrség átszervezése is megkezdődött.A lap Salgó lehetséges utódaként Bánfi Ferenc Veszprém megyei főkapitányt, Bencze Józsefet, a VPOP rendészeti főigazgatóját, Ferenczi Lászlót, az ORFK bűnügyi főigazgatója és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt említi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az éjszaka megjön a hó

Az éjszaka megjön a hó

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Vasárnapi sütivásárral segítik a sztárok az autista gyerekeket

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

Három embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth téren

Három embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth téren

Kézilabda-vb: őket kell legyőznie a női válogatottnak a selejtezőben

Kézilabda-vb: őket kell legyőznie a női válogatottnak a selejtezőben