Tetszett a cikk?

Augusztus elsejei hatállyal várhatóan távozik posztjáról Salgó László vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány - írta csütörtökön kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszabadság.

A lap értesülését hivatalos belügyi és rendőrségi források egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták. A tárcánál nem nyilatkoztak, az ORFK-n nem tudnak arról, hogy a kormányfő (vélhetően a szintén szabadságát töltő belügyminiszterrel egyetértésben) változtatásokra készülne a rendőrség élén.Salgó menesztésének híre nem először kap lábra - írja a lap. A hírszerző múltja miatt már a kinevezése előtt is hevesen támadott tábornokról azonban a Népszabadság forrásai már tényként állítják, hogy karrierjét diplomáciai pályán folytatja, bár az sem zárható ki, hogy ő lesz a Rendőrtiszti Főiskola vezetőjének utóda.Úgy tudni, Salgó már februárban felajánlotta Lamperth Mónika belügyminiszternek, hogy távozik az ORFK éléről, és akkor éppen üres volt egy "neki megfelelő" diplomáciai státus. Csakhogy akkor a BM és a rendőrség vezetői is marasztalták. A miniszter összességében elégedett Salgó munkájával, azzal, hogy a pénztelenség dacára megteremtette a kormányprogramban ígért "látható" rendőrséget, és némi zökkenőkkel, de a rendőrség átszervezése is megkezdődött.A lap Salgó lehetséges utódaként Bánfi Ferenc Veszprém megyei főkapitányt, Bencze Józsefet, a VPOP rendészeti főigazgatóját, Ferenczi Lászlót, az ORFK bűnügyi főigazgatója és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt említi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!