szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 2004/2005-ös tanév őszi szemeszterében - a pénteki utolsó kifizetési napon csatlakozó 1.812 hallgatóval együtt – 18.722 új igénylő döntött a felsőoktatásban részt vevők számára létrehozott, egyedülállóan kedvező kölcsön, a diákhitel felvételéről - közölte a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

A központ a szemeszter négy diákhitel-kifizetési napján összesen 11,55 milliárd forintot utalt át közel 120 ezer hallgató bankszámlájára - tartalmazza Őri András közleménye. A következő kifizetési nap már az új szemeszterben, 2005. márciusában lesz.

A január végén záródó őszi szemeszterben csatlakozottakkal együtt, a 2001-es indulás óta összesen 178.376 hallgató vette igénybe a diákhitelt, és a kifizetett összeg 72,85 milliárd forintra emelkedett.

Az új igénylőknek legkésőbb február 15-ig kell beadniuk az igénylésüket, valamint addig be kell iratkozniuk a tanintézetükbe is, ha már az első kifizetési napon, márciusban, pénzt szeretnének kapni - hívta fel az érintettek figyelmét a kommunikációs igazgató. Megjegyezte, a régi igénylőknek, akik már kapták a kölcsönt, nem kell újra igénylést beadni, hiszen korábbi igénylésük mindaddig automatikusan érvényben van, amíg erre jogosultak. Nekik csupán egy dolguk lesz, minél hamarabb, lehetőleg február közepéig beiratkozni az adott tanintézetbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Diákhitel külföldi tanulmányok esetén is

A magyar diákok jövő év decemberétől európai uniós képzés esetén is vehetnek fel diákhitelt. Az oktatási miniszter azt szeretné, ha az eddig háromezerrel szemben 15 ezer külföldi hallgató járna magyar egyetemekre.

Karrier

Változatlan feltételekkel lehet Diákhitelhez jutni az új tanévben

Változatlan feltételek mellett vehetik igénybe az egyetemisták, főiskolások a most induló tanévben a diákhitelt, a kölcsön választható havi összege továbbra is 10, 15, 21, illetve 25 ezer forint, és a kamat is megegyezik az előző szemeszterben meghatározott összeggel (11,95 százalék).

Gazdaság

Öt év után elévül a diákhitel-adósság

Eddig tizenkét volt felsőoktatási hallgató ellen kezdeményezett végrehajtási eljárást az adóhatóság, mert több mint egyéves hátralékuk volt a diákhitel-törlesztésben. A tartozás öt év után viszont elévül.

Itthon

Megemelték a Diákhitel kamatát

A Diákhitel Központ Rt. igazgatósága csütörtökön döntött úgy, hogy a hitel kamatát a 2003/2004-es tanév második félévétől 11,95 százalékra emeli.

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel

A Toshiba teljesen felhagy a számítógépes üzlettel

Cameron Diaz elárulta, miért hagyta ott Hollywoodot

Cameron Diaz elárulta, miért hagyta ott Hollywoodot

Dombrovszky Linda filmje is versenybe szállhat a Golden Globe-díjért

Dombrovszky Linda filmje is versenybe szállhat a Golden Globe-díjért