Tetszett a cikk?

Schmitt Pál február 8-án részt vesz Lausanne-ban a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) tárgyalásán, amelyen Annus Adrián ügye lesz a téma.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke aznap találkozik a svájci városban Jacques Rogge-gal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első emberével, akit meghív a szeptember végén Budapesten rendezendő birkózó-világbajnokságra és a 110 éves MOB jubileumi ünnepségére.

A CAS február 8-9-én hallgatja meg a kalapácsvető Annust, akit utólagos mintavétel megtagadása, majd 10-11-én a diszkoszvető Fazekas Róbertet, akit elégtelen mintaadás miatt zártak ki az athéni játékokról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Annus-ügy: a NOB figyelmeztette a Magyar Olimpiai Bizottságot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága Annus Adrián doppingvétségével kapcsolatban augusztusban hozott fegyelmi határozatára emlékezteti újabb levelében a Magyar Olimpiai Bizottságot. A határozat utasította a MOB-ot, hogy a vétséget elkövető kalapácsvető aranyérmét mielőbb juttassa vissza Lausanne-ba.

Itthon

Annus átadta az érmét Schmittnek

Annus Adrián, az athéni győzelmétől a doppingszabályzat megsértése miatt megfosztott kalapácsvető - hosszas huzavona után - vasárnap átadta aranyérmét Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.

MTI/hvg.hu Itthon

Az MVSZ már nem kér Annusból

Nem igaz a hír, amely szerint a Magyarok Világszövetsége aranyérmet adna Annuséknak - közölte az MVSZ. A szervezet nem lesz jelen azon a rendezvényen, amelyen a doppingbotrányba keveredett sportolók hívei az athéni bajnokoknak át kívánják adni a kezdeményezésükre készült érmeket.