szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz Somogy megyei és kaposvári szervezete "teljes mellszélességgel kiáll" az ügynökmúlttal vádolt Szita Károly kaposvári polgármester mellett.

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség kaposvári szervezete minden erejével kiáll Szita Károly polgármester mellett, és tesszük ezt azért, mert mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében" - mondta Mátrai Márta, a párt kaposvári 1. számú választókerületének elnöke.

Jakó Gergely, a párt városi elnöke ugyancsak cáfolta azokat a sajtóhíreket, hogy a Fidesz "kihátrált" volna Kaposvár polgármestere mögül. Mint mondta, "mi szeretnénk demonstrálni, hárman, hogy a Fidesz teljes mellszélességgel Szita Károly mögött van".

Juhász Tibor, a párt megyei elnöke azt mondta: "a polgármester az igazát az ellene irányuló politikai kampányban magáért és városáért megvívja, ebben mi támogatjuk".

A politikusok azért tartották szükségesnek a sajtótájékoztató összehívását, mert "az elmúlt napokban, hetekben az országos média, és a helyi média a botrányoktól volt hangos". "Úgy ítéltem meg, hogy itt kell megállni, és azt kell mondanunk, hogy elég volt - szögezte le Mátrai Márta, hozzátéve: "a Fidesz kaposvári szervezete nevében felhívom a szocialista képviselőket arra, hogy alantas politikai céljaikért ne kockáztassák Kaposvár jelenét, és különös tekintettel Kaposvár jövőjét".

Szita Károly állítólagos ügynökmúltjára vonatkozóan január elején jelentek meg az első sajtóértesülések. A Nemzetbiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhetőek rá vonatkozó, a kaposvári szocialista képviselők szerint, ezt igazoló iratok. A polgármester tagadja az ügynökvádat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kiherélt ügynöktörvény

Úgy tűnik, nem hiába árasztották el névtelen levelekkel volt szolgálati tisztek (III/I-től III/IV-ig bezárólag) az MSZP vezető szerveit, figyelmeztetve őket az MSZP új ügynöktörvény-javaslatának veszélyeire, a szocialisták meghátráltak.

MTI Itthon

Szita Károly: "a hír nem igaz"

Kaposvár polgármestere cáfolta azt a hírt, miszerint a rendszerváltás előtt beszervezték volna. "A hír nem igaz, jogi úton elégtételt fogok követelni" - jelentette ki a volt fideszes országgyűlési képviselő.

hvg.hu Itthon

Ismét bolygatják Szita Károly múltját

Egy feladó nélkül a Népszabadsághoz érkezett dokumentum-fénymásolat szerint a Krakus Péter fedőnevű ügynök polgári neve Szita Károly, akinek adatai megegyeznek Kaposvár - azonos nevű - fideszes polgármesterével. Szombaton délig az MTI-nek nem sikerült elérnie Szita Károlyt, aki tagadja, hogy ügynök lett volna.

MTI Itthon

Nem találtak adatot Szita Károly állítólagos ügynökmúltjáról

Az iratok jelenlegi feldolgozottsági szintjén nem találtak Szita Károly kaposvári polgármesterre vonatkozó adatot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában - közölte Kutrucz Katalin, az intézmény főigazgató-helyettese egy szerda reggeli televíziós műsorban.

hvg.hu Itthon

Szita Károly szerint visszaéltek adataival

Hálózati személyként Szita Károly együttműködött a pártállam titkosszolgálatával - állapította meg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára. Kaposvár fideszes polgármestere azonban állítja: Krakus Péter, vagy más fedőnéven jelentéseket nem készített, személyi adataival visszaéltek.

MTI Itthon

Szita állítja, kikérte iratait az NBH-tól

Szita Károly a Nemzetbiztonsági Hivatalhoz fordult és soronkívüliséget kért a rá vonatkozó iratokat illetően; ezt Kaposvár polgármestere pénteken közleményben tudatta. A Nemzetbiztonsági Hivatal ugyanakkor azt közölte, hogy pénteken késő délutánig az intézményhez nem érkezett ilyen kérés.