szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Álparkolóőrt leplezett le a Centrum parkolási társaság még múlt csütörtökön Budapesten, a II. kerületi Lövőház utcában, a hírt azonban ma tették közzé.

Mint Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója közölte: egy, a parkolási ellenőrök ruhájához hasonló öltözéket viselő férfi pótdíjfizetési felszólításokat helyezett el szabályosan parkoló - érvényes jeggyel vagy mozgássérült igazolvánnyal rendelkező – autókra. „Munkáját” egy közelben várakozó fekete Citroen Picasso személyautóból két kamerával rögzítették tettestársai.

Amikor a valódi ellenőrök megkérdezték, hogy miért és kinek a megbízásából büntet itt autókat, az álellenőr a kamerákkal felszerelt kocsiba ugrott és társaival együtt azonnal elhajtott.

A Centrum Parkoló Kft. alkalmazottai az elkövetőkről fotókat készítettek, feljegyezték kocsijuk rendszámát, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen, amely nyomozást rendelt el.

Fürst György, a Fővárosi Önkormányzat Parkolási Társulás soros elnöke közölte: a nyomozás érdekében csak annyit mondhat el, hogy az autó, amellyel az ál-parkolóőrök elmenekültek, egy olyan személy tulajdonában van, aki két produkciós irodában is tulajdonos, amelyek egy bizonyos televíziós csatornához köthetőek.

A parkolási társaságnak alapos oka van feltételezni, hogy a fővárosi parkolás lejáratása érdekében, megrendelésre, forgatókönyv alapján készítettek felvételt.

"Korábban már többször is előfordult, hogy különböző televíziós csatornákon olyan leleplezőnek szánt felvételeket közöltek, ahol valósnak vélt parkolási ellenőrök nem fizető övezetben pótdíjaztak, vagy éppen érvényes parkolójeggyel rendelkező autókat bírságoltak. A jelenetekről később kiderült, hogy megrendezettek voltak." - mondta a parkolási társaság vezérigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Tovább pereskedik a főváros a Centrum Kft.-vel

Az önkormányzat és a Petrolex Kft. közötti 1995-ös parkolási szerződés kapcsán keletkezett jogvitában a Centrum Kft., a Petrolex jogutóda azért perli a fővárost, mivel az nem adta ki részére a parkolási díjat nem fizetők adatait.

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Megúszhatja a pótdíjfizetést, aki utólag éves autópálya-matricát vesz

Lukasenka szerint az új alkotmány után már nem ő lesz a fehérorosz elnök

Lukasenka szerint az új alkotmány után már nem ő lesz a fehérorosz elnök

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást