szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gazdák demonstrációs bizottsága szerda éjfélig várja a MTESZ Kossuth téri székházában az agrártárca vezetőit, hogy tárgyaljanak, és megállapodjanak, ellenkező esetben a gazdák csütörtökön félpályás útlezárásokat tartanak országszerte.

Nem ültek tárgyalóasztalhoz szerda este nyolc óráig a demonstráló gazdák és a
kormányzat képviselői, mindkét fél a saját maga által megjelölt helyen várta a másik képviselőit: az FVM vezetői a minisztériumban, míg a gazdák a Kossuth téri MTESZ-székházban. Csütörtökön ismét demonstrálnak a gazdák  tíz órakor a Kossuth téren - jelentette be Obreczán Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) főtitkára. A főtitkár közölte: a gazdatüntetésre attól függetlenül sor kerül csütörtökön, hogy a gazdák megbízottai találkoznak-e, és tárgyalnak-e még szerdán a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium képviselőivel.

A gazdák megbízottait az egyeztető megbeszélésre szerdán 15 órára várták a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumba, azonban nem jelentek meg. A tárgyalásokra felkészült minisztériumi vezetők, Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, Pásztohy András, a tárca politikai és Benedek Fülöp, a minisztérium közigazgatási államtitkára értetlenül fogadták a gazdák magatartását, akik arra hivatkoztak, hogy nem tartják semlegesnek a helyszínt.

A demonstráló gazdák megbízottai faxüzenetben tudatták a miniszterrel, hogy tárgyalódelegációját 15.30-kor várják a MTESZ- székházban. Ezt a helyszínt viszont a minisztériumi tárgyalóküldöttség nem találta elfogadhatónak. Mindkét tárgyalócsoport azt jelezte: éjfélig várja a másik felet az általa megjelölt helyszínen. Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének (Magosz) elnöke sajtótájékoztatón közölte: újabb 100 erőgép Budapestre indításának engedélyezését kezdeményezték a rendőrségnél. A gazdák képviselői csütörtök mennek egyeztetni az Országos Rendőr-főkapitányság épületébe az erőgépek útvonal-engedélyeztetéséről. Jakab István bejelentette: levélben fordulnak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, mivel úgy látják: a Földművelésügyi Minisztérium érdemben nem kíván foglalkozni a gazdák problémájával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Cáfolja a miniszter, hogy 150 milliárddal tartoznak a gazdáknak

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter pénteken cáfolta azokat a sajtóban megjelent híreket, miszerint az agrártárca egyéves agrártámogatással lenne adósa a gazdáknak, illetve hogy a múlt évi agrártámogatások összege 150 milliárd forint körül mozogna.

MTI/hvg.hu Itthon

Megindultak a gazdák

Ma reggel 7 órakor megkezdődött a több naposra tervezett országos gazdademonstráció, amelynek első napján a gazdák munkagépekkel vonulnak Budapestre.

Itthon

Tárgyalnak a gazdákkal

Ma megkezdõdnek a tárgyalások a demonstráló gazdákkal - a tegnapi tüntetés legelsõ követelése teljesült. A Kossuth téren a tegnap déli kezdés elõtt több ezer gazda gyülekezett a már elõzõ este leparkolt, és kordonok között várakozó négy traktor körül.

MTI/hvg.hu Itthon

Rendőrök akadályozták meg a gazdák ostromát

A mezőgazdasági támogatások miatt demonstrálók egy kis csoportja megpróbált bejutni az agrártárca épületébe, de ebben őket a kapuban álló rendőrök megakadályozták. Az Országház előtt zászlókkal, transzparensekkel tiltakozó demonstrálók átadták petíciójukat a földművelési tárca képviselőjének.

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt

BKK: Forgalomba állítottunk minden létező buszt, villamost, trolit és metrószerelvényt