Tetszett a cikk?

Eddig Kis Zoltán, Fodor Gábor és Kuncze Gábor kapta meg az SZDSZ-elnökjelöltséghez szükséges és elégséges számú jelölést. Ezt az SZDSZ jelenlegi elnöke közölte csütörtökön Győrött tartott sajtótájékoztatóján, amelyen a március 19-i országos tisztújító küldöttgyűlés előkészületeiről beszélt.

Kuncze Gábor azt mondta, hogy Fodor Gábor és Kis Zoltán még nem nyilatkozott, elfogadja-e a jelölést. Szólt az ügyvivő-jelöltekről is, akik hozzávetőleg 40-en vannak.

A jelöltek száma változhat annak függvényében, hogy hányan mondanak nemet a kérdésre, vállalják-e a jelölést. A küldöttek hat ügyvivőt a fővárosi, hatot pedig a vidéki listáról választanak az országos ügyvivő testületbe. A grémium tizenharmadik tagja az elnök. Győr-Moson-Sopron megyéből Szentkuti Károly, a párt megyei alelnöke a jelölt. A megyéből jelenleg nincs ügyvivő az országos grémiumban.

Kuncze Gábor kitért a párt adócsökkentési javaslatára. Hangsúlyozta, hogy az adócsökkentés a versenyképesség fontos eleme. "Egyszerűbb, átláthatóbb adót akarunk, ami egyébként a terheket is csökkenti" - mondta. Hozzátette azonban: tudomásul kell venni, hogy nem lehet az adókat csökkenteni és ugyanakkor a kiadásokat növelni, mert ennek kezelhetetlen költségvetés lenne a következménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az SZDSZ nem állít közös listát senkivel

Nem készül senkivel közös lista állítására a Szabad Demokraták Szövetsége, a 2006-os parlamenti választásokra - jelentette ki Kuncze Gábor a párt Országos Tanácsának ülését követően.

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Megvan a döntés a nyugdíjemelésről, novemberben több pénz jön

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Rabló tartotta rettegésben a kál-kápolnai vasútállomás utasait

Radar360: Csehországban egyre rosszabb a helyzet, de Franciaországban se jobb

Radar360: Csehországban egyre rosszabb a helyzet, de Franciaországban se jobb