szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) tárgyaló delegációja vasárnap tíz órakor a minisztériumban készen áll a tárgyalások folytatására - mondta Németh Imre, az agrártárca vezetője szombat délután, reagálva Jakab István indítványára, miszerint a demonstráló gazdák megbízottai a megbeszélések folytatását ugyancsak vasárnap, de az agrárgazdasági kutatóintézetben képzelik el.

A tárgyalások folytatásához - húzta alá a miniszter – az agrártárca garanciákat kér Jakab Istvántól, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökétől arra, hogy a tárgyalások ideje alatt a demonstrációs készültségen túl további politikai zavarkeltésre nem kerül sor.

A miniszter kitért arra, hogy az agrárgazdasági kutatóintézetben a minisztérium nem tudja biztosítani a megbeszélésekhez szükséges feltételeket, mivel a szakmai apparátusnak csak a tárca épületében állnak rendelkezésre a szükségesnek ítélt munkafeltételek.

Arra a felvetésre, hogy mi történik akkor, ha a válasz nemleges, vagy vasárnap este nyolc óráig nem érkezik meg, az agrártárca vezetője azt válaszolta, hogy "akkor nincs vasárnap tárgyalás".

Hozzátette ugyanakkor azt: attól, hogy vasárnap szünetelnek a megbeszélések, még hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülhetnek az agrárgazdasági kutatóintézetben a két fél szakértői. Megjegyezte azonban a miniszter, hogy szerinte most plenáris ülésen kellene áttekinteni az eddig végzett munkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Tárgyalnak a gazdákkal

Ma megkezdõdnek a tárgyalások a demonstráló gazdákkal - a tegnapi tüntetés legelsõ követelése teljesült. A Kossuth téren a tegnap déli kezdés elõtt több ezer gazda gyülekezett a már elõzõ este leparkolt, és kordonok között várakozó négy traktor körül.

MTI Itthon

Fidesz: Gyurcsány lépjen a gazdák ügyében!

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy gondoskodjon a gazdákkal való tárgyalások mielőbbi folytatásáról, hagyjon fel a gazdák sértegetésével, és adjon világos magyarázatot, hol szerepel a költségvetésben a termelők jogos követeléseinek a fedezete - jelentette ki Rogán Antal, a párt kampányfőnöke. Nyakó István, az MSZP szóvivője erre válaszként felszólította a Fideszt, hogy hagyjon fel a politikai hangulatkeltéssel, és a gazdákat ne használja politikai eszközként saját kampánycéljainak szolgálatában.

Itthon

Vasárnap sem tárgyalnak a gazdákkal?

Akár elmaradhatnak a vasárnapra tervezett szakértői tárgyalások is, amennyiben nem lehet biztosítani az érdemi eszmecseréhez szükséges nyugodt légkört - mondta szombaton délelőtt Pásztohy András, az agrártárca politikai államtitkára.

Állítása szerint új megújuló energiaforrást fedezett fel egy spanyol cég

Állítása szerint új megújuló energiaforrást fedezett fel egy spanyol cég

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Európa-liga: Simán nyert a Milan, meglepetésre kikapott a Tottenham

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés