szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ellenjelölt nélkül induló Csurka Istvánt a szavazatok mintegy kilencven százalékával választották újabb két évre a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnökévé a parlamenten kívüli párt szombati országos gyűlésén.

A 222 érvényes szavazat közül 195 szólt amellett, hogy a politikus újabb két évre betölthesse a tisztséget, 27 pedig ez ellen - jelentették be.

Az eredmény kihirdetését követő beszédében Csurka István élete utolsó, legnagyobbnak látszó feladatának nevezte, hogy a MIÉP ismét parlamenti párttá váljon. Mint megjegyezte, "a visszakerülés mindennél nagyobb feladat, valamennyiünket próbára tesz, engem is".

A régi-új elnök úgy nyilatkozott, ellene van annak, hogy a MIÉP a következő választásokon összefogjon általa "reszlipártoknak" nevezett kisebb politikai erőkkel, amelyek egy részének alapítói ráadásul az általa vezetett politikai erőből váltak ki korábban.

Mint mondta, elutasítja azt is, hogy "a Fidesz alá" a MIÉP részvételével menjenek be ezek a tömörülések. "Amint egy szervezetben elkezdődik az önfeladás, annak nincs vége" - jelentette ki.

A tanácskozás helyszínén - mint bejelentették - a 274 küldött közül 243-an regisztráltatták magukat. Fenyvessy Zoltán alelnök közölte, hogy Csurka Istvánt javasolta az elnöki tisztségre a helyi szervezetek 91-92 százaléka, és noha "más személyek is kaptak néhány jelölést, ők azonban nem vállalták".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Demszky pert nyert Csurka ellen

Jogerőre emelkedett a Fővárosi Bíróság ítélete, amelyben a testület megállapította, hogy Csurka István a Magyar Fórum 1999. szeptember 30-án megjelent lapszámában valótlanul állította, hogy Demszky Gábor "1976-ban önként jelentkezett besúgónak" - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Simán hozta a rangadót a Fradi

Simán hozta a rangadót a Fradi