szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Büntetőeljárás megindítását kérte hétfőn Kiss-Rigó László címzetes katolikus püspök amiatt, mert neve megjelent a hét végén napvilágot látott "ügynöklistán".

"A mai napon tudomásomra jutott, hogy nevem megjelent egy internetes portálon közzé tett listán, mely szereplői állítólag a BM III/III-as, illetve III/II-es csoportfőnökségnek jelentéseket tettek. Az üggyel kapcsolatban a mai napon büntetőeljárás megindítását kértem, és az elkövető személyének felfedése után rágalmazásért pert indítok" - írta közleményében.

Kiss-Rigó László kijelentette, hogy soha semmilyen ügynöki tevékenységet nem folytatott, erre soha nem is kérte senki. Sem külföldi útról, sem személyről vagy bármilyen eseményről semmiféle jelentést sem szóban, sem írásban nem tett.

"Nevem ilyesmivel történő összefüggésbe hozását nemcsak aljasnak és cinikusnak, hanem nevetségesnek is tartom, mivel éppen az ellenem irányuló ügynöki tevékenységet lepleztem le többször is, egy alkalommal látványosan tanúk előtt" - írta közleményében a címzetes püspök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Ezer nevet tartalmazó ügynöklistát adnak át Péterfalvinak

A Political Capital szerdán 11 órakor több, mint ezer nevet tartalmazó listával és egy beadvánnyal fordul dr. Péterfalvi Attilához annak érdekében, hogy az adatvédelmi ombudsman állásfoglalását kérje az adatok nyilvánossá tételének lehetőségéről – közölte a hvg.hu-val a Political Capital.

MTI Itthon

Gyurcsány: gyalázatos és szégyenletes az ügynökügy

Gyurcsány Ferenc "gyalázatosnak és szégyenletesnek" nevezte a rosszízű, méltatlan politikai vádakat és azt, hogy emberek sorsával játszanak. A miniszterelnök erről a nyilvánosságra hozott újabb "ügynöklistával" kapcsolatban beszélt hétfői, napirend előtti felszólalásában a parlamentben.

Itthon

Ügynöklisták: Kiszely Gábor óvatosságra int

A Szakértő ’90 listájának megjelenésével előállt új helyzetről, a lista megítéléséről kérdezte a hvg.hu Kiszely Gábor történészt, a Terror Háza Múzeum szakmai igazgatóját.

MTI Itthon

Arat az újabb "ügynöklista"

Egy 219 nevet tartalmazó, állítólag a rendszerváltás idején készült "ügynöklista" jelent meg szombaton egy ingyenes internetes tárhelyen.

Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Nem engedték be a tantermükbe az SZFE látványtervező osztályát

Hiába fenyegettek lövetéssel Lukasenkáék, vasárnap is tízezrek vonultak az utcára Minszkben

Hiába fenyegettek lövetéssel Lukasenkáék, vasárnap is tízezrek vonultak az utcára Minszkben

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata