szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A havazás jelenleg a Dunántúlon a legerősebb, de az előrejelzések szerint a csapadékzóna fokozatosan észak-kelet felé húzódik, és várhatóan este 8 óra körül hagyja el az országot - közölte.

Eddig 10-12 centiméternyi hó hullott le Vas megyében, a főutak havasak, latyakosak, de viszonylag jól járhatók, a mellékutak a letaposott hótól síkosak - közölte az MTI-vel a Vas megyei közútkezelő társaság ügyelete.

Somogyi Miklós elmondta: még éjfél előtt kezdett esni a hó, azóta megye szerte változó intenzitással havazik, a legtöbb csapadék Szombathely-Körmend-Kőszeg térségében hullott. Folyamatosan takarítják az utakat.

Hajnali négy óra után kezdődött a sűrű havazás Tolna megyében, fennakadások még nincsenek a közlekedésben - tájékoztatta pénteken az MTI-t a közútkezelő megyei ügyelete.

Bács-Kiskun megyében Baja térségében kezdődött a havazás péntek hajnalban, Kecskeméten pedig reggel 8 óra előtt kezdett el intenzíven esni a hó. A hóréteg vastagsága 4 cm alatt van, az utak hókásásak, a munkagépek hajnal óta sózzák az utakat. A szél gyenge, ezért egyelőre nem kell hóátfúvásoktól tartani, az előrejelzések szerint a hétvégén több hullámban várható hóesés a megye területén".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Bezár egy időre a Blaha Lujza téri McDonald’s

Rosszabbul van, kórházba került a koronavírusos Pikó András

Rosszabbul van, kórházba került a koronavírusos Pikó András

Már több mint 30 ezer új fertőzöttet találtak egy nap alatt Olaszországban

Már több mint 30 ezer új fertőzöttet találtak egy nap alatt Olaszországban