szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz üzleti szempontokat sejt a sportügyek belügyminisztériumi felügyelet alá helyezésének kormányzati szándéka mögött.

Szijjártó Péter fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy a parlament előtt van az a törvényjavaslat, amely szerint a sport felügyelete a Miniszterelnöki Hivatalból a Belügyminisztériumhoz kerülne át. Szerinte a kormányzat ezt azért kezdeményezte, "mert meglehetősen jó üzletnek tűnik".

Úgy fogalmazott: a miniszterelnök korábbi üzleti tevékenysége kapcsán sok olyan üzleti tranzakció került a nyilvánosság elé, amikor állami tulajdonú ingatlanok kerültek Gyurcsány Ferenc érdekeltségi körébe tartozó cégek tulajdonába. "Az ilyen tranzakciók kapcsán gyakran felmerült a miniszterelnök barátjának, mozgalmár- és üzlettársának neve, ez pedig Szilvásy György, aki ma a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára" - vélekedik az ellenzéki politikus.

A Fidesz reális veszélynek tartja, hogy az előbb említett személyi háttér miatt az elkövetkezendő időszakban több sporttelep kikerülhet az állami tulajdonból, azokat értékesíthetik.

Szijjártó felhívta a figyelmet arra, hogy az egész országban a frekventált, jó helyen lévő beépíthető területek zömében sportcélú ingatlanok, amelyeknek nagy része állami kezelésben vagy állami tulajdonban van. Ugyan az ilyen ingatlanok majd mindegyikén elidegenítési tilalom van érvényben és meghatározzák a sportcélú hasznosítás időtartamát is, azonban a felügyelő szerv méltányosságból ezektől a kikötésektől eltérhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Szijjártó: Gyurcsány fizessen egymilliárdot

A miniszterelnöknek kellene megfizetnie azt az egymilliárd forintos kárt, amely az adófizetőket érte a Nemzeti Tankönyvkiadó eladása miatt - mondta Szijjártó Péter fideszes képviselő.

MTI Itthon

Gyurcsány pert nyert Szijjártó ellen

Gyurcsány Ferenc első fokon pert nyert Szijjártó Péter ellen: a Fővárosi Bíróság kedden kihirdetett ítélete szerint a fideszes országgyűlési képviselő egy tavaly januári sajtótájékoztatóján tett kijelentéseivel megsértette a miniszterelnök, akkori sportminiszter jóhírnév védelméhez fűződő jogait.

MTI Itthon

Fidesz: Gyurcsány lépjen a gazdák ügyében!

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy gondoskodjon a gazdákkal való tárgyalások mielőbbi folytatásáról, hagyjon fel a gazdák sértegetésével, és adjon világos magyarázatot, hol szerepel a költségvetésben a termelők jogos követeléseinek a fedezete - jelentette ki Rogán Antal, a párt kampányfőnöke. Nyakó István, az MSZP szóvivője erre válaszként felszólította a Fideszt, hogy hagyjon fel a politikai hangulatkeltéssel, és a gazdákat ne használja politikai eszközként saját kampánycéljainak szolgálatában.

Itthon

Vezet a Fidesz az MSZP előtt

A lakosság 44 százaléka tekinthető biztos pártválasztónak, ennyien mutatnak aktivitást és kiállást kedvelt pártjuk mellett – írja a mai Népszabadság a Szonda Ipsos legfrissebb felmérésére hivatkozva.

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne

4G-s internet lesz a Holdon, a Nokia segít benne

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

Jóval közelebb van a Földhöz a Betelgeuse óriáscsillag, mint eddig hittük

A brit kabinetminiszter szerint nincs már kétharmados esély a megállapodásra

A brit kabinetminiszter szerint nincs már kétharmados esély a megállapodásra