szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tüntető gazdáknak világosan meg kell mondani, hogy egy tapodtat sem fog a magyar kormány engedni, "mert nem tehetem meg" - mondta Gyurcsány Ferenc.

© MeH
A miniszterelnök törökbálinti lakossági fórumán a mintegy háromszáz résztvevő előtt hangoztatta: meg kell a tiltakozókat kérni, tisztességgel menjenek haza, "de ha nem mennek haza, én akkor sem engedek". 

Az utakon kint lévő gazdák még 200 milliárd forintot szeretnének, ez az összeg akkora, amennyi az egész országban családi pótlékra megy el - jegyezte meg a kormányfő. A kifizetéséhez meg kellene szüntetni a minimálbérek adómentességét, s fel kellene emelni a társasági adót 16-ról 20 százalékra. Ráadásul éppen az agrárium az, amely az elmúlt három évben mással nem összevethető nagyságú többletet kapott. 

Míg 2002-ben 200 milliárd forintot költöttünk agrártámogatásra, az idén 320 milliárdot, s ez 60 százalékkal több - hívta fel a fórum résztvevőinek figyelmét Gyurcsány Ferenc.

Arról is szólt, hogy egy átlagos, szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazda most egy hektárhoz 35 ezer forint támogatást kap, anélkül, hogy bármit csinálna, míg három évvel ezelőtt mindössze 8 ezret kapott.

"Nem állítom, hogy a 35 ezer forinttal valakinek elégedettnek kellene lennie, de látok-e olyan nyugdíjast, aki elégedett a nyugdíjával?" - tette fel a kérdést a miniszterelnök.
 
"Nem tudom azt mondani a gazdáknak, - ha belegebedek, akkor sem -, hogy lehet még adni nekik pénzt" - közölte a miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Forgalomlassító gazdák

Szabolcsban 11, Borsodban 2, míg Csongrádban egy helyen zárták le az utak egyik forgalmi sávját a gazdák.

24 órával a robbanás után élve húztak ki egy kislányt a romok alól Bejrútban

24 órával a robbanás után élve húztak ki egy kislányt a romok alól Bejrútban

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta

Földhöz csapódott egy repülő Indiában, közel 200-an voltak rajta