szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Első fokon, nem jogerősen, pert nyert Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke a Magyar Hírlap korábbi kiadója, a Ringier Kft. ellen, amiért a lap tavaly február 27-én megjelent, "Kondor iratai az NBH-nál vannak" című írásában valótlan és hamis látszatot keltő tényállításokat közölt.

Varga Tamás, Kondor ügyvédjének közleménye szerint a Fővárosi Bíróság - a Ringier Kft. által sem vitatottan - megállapította, hogy az újság a cikk címével azt a hamis látszatot keltette, mintha Kondor Katalin személyére vonatkozóan "az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető, már ismert ún. 6-os karton és annak mágnesszalagra rögzített változatán, illetve Kondor Katalin által a Népszava ellen indított sajtó-helyreigazítási peres eljárásban az NBH által már megküldött dokumentumokon túlmenően, bármilyen más irat is lenne, holott tény, hogy semmilyen további irat nem volt az NBH-nál".

Mint írja, a bíróság ítéletében megállapította azt is, hogy "a Magyar Hírlap valótlanul állította, hogy Kondor Katalin 1974-től 1983-ig titkos megbízottként kapcsolatban állt volna a Budapesti Rendőr-főkapitányság III/II. főcsoportfőnökséggel".

A Fővárosi Ítélőtábla tavaly május 18-án hozott jogerős ítéletet a Magyar Rádió Rt. elnöke által a Népszava ellen indított perben, s helyreigazításra kötelezte a lapot és annak online kiadását.

Kondor Katalin azt sérelmezte, hogy a Népszava nyomtatott és internetes oldalain 2003. szeptember 25-én és 27-én álláspontja szerint valótlan állításokat jelentetett meg róla, így például azt közölte, hogy a Magyar Rádió Rt. elnöke az állambiztonsági szervezet III/II-es alosztályának lett volna titkos megbízott munkatársa Vári fedőnéven.

A Népszava főszerkesztője, Németh Péter a jogerős ítélet meghozatalát követően bocsánatot kért Kondor Katalintól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Kondor szerint eltávolítása a célja az őt érő támadásoknak

A Magyar Rádió elnöke szerint eltávolítása a célja az őt érő támadásoknak; Kondor Katalin erről az általa felkért állambiztonsági szakértő hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. A Népszava címú napilap hétfői számában ugyanakkor megszólaltatta Kondor állítólagos tartótisztjét.

Itthon

Kondor közszereplő az MSZP szerint

Kondor Katalin közszereplő, mert az egyes fontos tisztségeket betöltő személyekről szóló törvény rendelkezik arról, hogy a Magyar Rádió elnökét át kell világítani - jelentette ki Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Itthon

Kondor: nincs más dokumentum, csak ami már megjelent

Nem állt kapcsolatban a III/II-es ügyosztállyal, nyilvántartásba vételéről nem tudott - állította kedden Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke újságíróknak. Nincsenek újdonságok a dokumentumok közt ahhoz képest, amit a Népszava szeptember 25-én leközölt, a meglévő papírokat azonban egyelőre nem mutatja meg a nyilvánosságnak - közölte Kondor az Origóval.

MTI Itthon

Rádió: Kondor menni fog

Pályázatot ír ki a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Kondor Katalin a Kossuth Rádió Esti Krónika című műsorában elmondta: nem lepte meg a döntés.

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Bemutatta a Honor az első mobilt, ami már független a Huawei-től

Nagy segítséget kapnak a közlekedők a Google Térképtől, de csak a világ négy pontján

Nagy segítséget kapnak a közlekedők a Google Térképtől, de csak a világ négy pontján